המצרכים:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 חלמון
- 1 ביצה
- מלח
- 10 כפות מים
למילוי:
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים
- 250 גר׳ כבד צלוי קצוץ
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
- במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הכבד הצלוי קצוץ היטב ומתבלים.
- מערבבים יחד ומניחים להתקרר.
להכנת הבצק:
- לקערה שופכים את הקמח, יוצרים גומה ובה מניחים את הביצה והחלמון.
- מוסיפים מלח, ואת המים בהדרגה ובעירבוב.
- לשים הכל יחד היטב עד קבלת בצק גמיש.
- מרדדים לעובי של 0.5 ס״מ
- חורצים עיוגלים עם רינג או כוס.
- מניחים מהמלית כשהיא צוננת מעט, סוגרים לחצי עיגול ומחברים את שני הקצוות יחד היטב.
- בסיר גדול ממלאים מים עם מלח או מרק עוף, וכשהמים רותחים היטב מוסיפים את הקרפלאך לסיר ומבשלים עד שהם צפים במים.
- ניתן גם לטגן את הקרפלאך קלות במחבת טפלון לקריספיות ואז להוסיף למרק חם.