

מתכון לארטישוק ירושלמי צלוי: לרגל חזרתו לעונה של הארטישוק הירושלמי - "בטטה קֶסְבִּיָיה", מגישה עורכת מדור אוכל בכיכר השבת, מורן פינטו, מתכון לארטישוק ירושלמי צלוי. ההכנה קלה ופשוטה.
מתכון לארטישוק ירושלמי צלוי - החומרים
700 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
2 ראשי שום מופרדים לשיניים
6 כפות חומץ בלסמי
5 כפות שמן זית איכותי
מלח גס
פלפל גרוס
4 כפות סירופ מייפל
להגשה: פרוסות לימון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בכלי חסין אש מניחים נייר אפייה ומעליו את תפוחי האדמה שלימים, שיני השום בקליפתן, מפזרים מלח ופלפל, ומזלפים מעל שמן, חומץ בלסמי, ומייפל.
מנערים את התבנית מעט. מכסים בנייר אלומניום ואופים כ45 דק׳ עד ריכוך.
מורידים את הנייר להזהבה קלה ומגישים חם לצד פרוסות לימון לטיפטוף מעל.
מתאים לצד עוף צלוי או בשר