

מתכון: נתח סלמון בפומפרניקל ואנשובי על מצע דלעת מקורמלת בסילאן ורוזמרין
• נתח פילה סלמון (לפי מספר סועדים)
• לחם פומפרניקל/שחור
• צלפים (1/2 כף)
• אנשובי (1/2) כף
• דלעת (נתח בגודל 5X8 ס"מ)
• סילאן (1 כפית)
• רוזמרין (1/2 ענף)
• שמן זית
• מלח ופלפל לפי הצורך
אופן ההכנה
חותכים את פילה הסלמון לנתח יפה, טוחנים את הלחם עם האנשובי והצלפים, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, אופים כ-10 דקות, מסדרים גוש יפה על הסלמון, אופים יחד כ-12 דקות.
על הדלעת מזלפים שמן זית, סילאן, מלח, פלפל, רוזמרין. אופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות.
לסידור הצלחת
מניחים את נתח הדלעת ועליו את הסלמון, ומזלפים מעט סילאן. ניתן לקשט עם עלי רוקט.
להכפיל את המנה לפי מספר הסועדים