המצרכים לאסדו בבצלים מתקתקים
- 1.5-2 ק"ג אסדו עם עצם בנתח שלם.
- 6-10 בצלים קטנים קלופים.
- 15 שיני שום שלמים בקליפתן.
- 300 מ״ל יין אדום.
- 6 כפות סילאן.
- 4 כפות חומץ בלסמי.
- 5 כפות סוכר חום.
- מלח גס.
- פלפל גרוס.
- 1 כף זנגוויל מיובש טחון.
אופן ההכנה של אסדו בבצלים מתקתקים;
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- מניחים בכלי חסין אש את נתח הבשר ומפזרים סביבו את הבצלים והשום.
- מפזרים מלח, פלפל סוכר וזנגוויל.
- שופכים סילאן חומץ ויין.
- מכסים היטב בנייר כסף.
- ואופים כשעה וחצי עד שעתיים - תלוי בגודל הנתח.
שבת שלום