מתכוני החג של כיכר השבת לשבועות נמשכים: שפית הבית של האתר, מורן פינטו, מגישה מתכון לרביולי שתכינו בעצמכן, במילוי פטריות וחמאה. צפו בוידאו משלבי ההכנה.
בצק פסטה, רביולי טרי
300 גר' קמח לבן
3 ביצים
1/2 כוס שמן זית
מעט מלח
למילוי:
1 בצל
300 גר' פטריות שימורים או טריות קצוצות
מלח
פלפל גרוס
לרוטב:
100 גר' חמאה רכה
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
הכנת הרביולי
במיקסר עם להב פלדה מכינים את הבצק
מערבבים יחד את חומרי הבצק עד קבלת בצק אחיד.
מניחים מכוסה במקרר למשך שעה.
מקמחים משטח עבודה ואת הידיים ופותחים את הבצק לעיגול
חוצים לשניים ומתחילים ברידוד בעזרת מכונת הפסטה.
מרדדים עד קבלת עובי של 2 מ"מ
יוצרים עיגולים או ריבועים שווים.
להכנת המילוי:
קוצצים בצל דק
מעבירים לקערה עם הפטריות והתיבול
מומלץ לטחון יחד למחית בכדי שיהיה קל לעבודה
מעל כל עיגול מניחים כפית מילוי
מורחים סביב עם מים ומניחים מעל עלה נוסף, מהדקים בצדדים
מרתיחים 2 ליטר מים עם כף מלח
מניחים את הרביולי לבישול עד שהם צפים (כ5 דק')
מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה
לרוטב:
במחבת ממסים חמאה ומיד מוסיפים את הצ'ילי. מערבבים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך.
שופכים מעל הרביולי
ומפזרים גבינת פרמזן.
מגישים חם.
ניתן להכין את הרביולי מראש ולשמור במקרר עד יומיים בקופסה סגורה.
חג שמח
mpinto166@gmail.com
צפו מתכונים נוספים לשבועות:
חג שמח