כיכר השבת

שלב אחר שלב: גרטן תפוחי אדמה

מדור אוכל של כיכר השבת ממשיך לפנק אתכם במתכונים מיוחדים לקראת חג השבועות. וכעת: השפית מורן פינטו, עורכת המדור, מגישה מתכון מיוחד לגרטן תפוחי אדמה וגבינות. קליל להכנה ומשאיר טעם טוב בפה • צפו (וידאו, מתכונים)

|
12
| כיכר השבת |

המצרכים לגרטן תפוחי אדמה

  • 8 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק
  • 1 ליטר חלב
  • 1 שמנת מתוקה לקצפת
  • 1 כף שטוחה מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום כתוש
  • 250 גר׳ גבינה צהובה מגורדת
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 70 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות
  • 4 בצל ירוק פרוס דק

• הקליקו כאן וקבלו בחינם קופוני הנחה לרכישת גבינות

אופן ההכנה של גרטן תפוחי אדמה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • בתבנית חרס או פיירקס מניחים את פרוסות תפוחי האדמה צפופים אחד ליד השני, ומעל עד גובה שווה
  • בכלי מערבבים חלב, שמנת, קוביות חמאה, שום, בצל ירוק, גבינה צהובה ותיבול יחד
  • ושופכים מעל הכל.
  • אופים שעה ורבע או עד הסמכת הרוטב
  • מגישים חם.

צפו מתכונים נוספים לשבועות:

חג שמח

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
כשהיא מסודרת יפה על צלחת?? אני רוצה לרות איך זה נראה בפנים!!
נני
מנסיון זו לא מנה שנחתכת עם צורה, אלא יותר משהו דביק מצורף חתיכות.... יש מתכונים הרבה הרבה יותר אמיתיים וטובים לגרטן....
חוי
6
אני שמה בזה תרד.
מוריאל
שמה תרד זהיצא מדהים
מגיבה
5
במתכון כתוב לא מבינים כלום
רוטנבי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות