המצרכים לגרטן תפוחי אדמה
- 8 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק
- 1 ליטר חלב
- 1 שמנת מתוקה לקצפת
- 1 כף שטוחה מלח
- פלפל שחור גרוס
- 4 שיני שום כתוש
- 250 גר׳ גבינה צהובה מגורדת
- 1 כפית תימין מיובש
- 70 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות
- 4 בצל ירוק פרוס דק
• הקליקו כאן וקבלו בחינם קופוני הנחה לרכישת גבינות
אופן ההכנה של גרטן תפוחי אדמה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- בתבנית חרס או פיירקס מניחים את פרוסות תפוחי האדמה צפופים אחד ליד השני, ומעל עד גובה שווה
- בכלי מערבבים חלב, שמנת, קוביות חמאה, שום, בצל ירוק, גבינה צהובה ותיבול יחד
- ושופכים מעל הכל.
- אופים שעה ורבע או עד הסמכת הרוטב
- מגישים חם.
צפו מתכונים נוספים לשבועות:
חג שמח