

מתכון לצלי עוף בפירות יבשים ויין: שבת ראש חודש היא סיבה מצוינת לכבד את סעודת השבת בעוף משובח, לצד פירות יבשים ויין לבן. השפית מורן פינטו, עורכת מדור אוכל בכיכר השבת, מגישה: מתכון חגיגי.
מתכון לצלי עוף בפירות יבשים, החומרים:
1/3 כוס שמן
3 בצלים,פרוסים דק
6 חלקי עוף טרי
400 גרם פירות יבשים (משמשים, שזיפים, צימוקים בהירים)
מלח.פלפל שחור טחון טרי
1 כף דבש
קינמון
2 כוסות יין לבן יבש
אופן ההכנה
מחממים בסיר כבד ורחב את השמן, ומזהיבים את הבצלים. מעבירים לצלחת.
מוסיפים לסיר את העוף, ומזהיבים משני הצדדים.
מחזירים לסיר את הבצל, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים,ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהרוטב מסמיך והעור רך.
מגישים עם אורז לבן.