

מתכון לכבד בשזיפים ושקדים: מחפשים מתכון יוצא דופן לסעודת השבת הקרובה? עורכת מדור אוכל בכיכר השבת, מורן פינטו, מציעה כבד בשזיפים ושקדים, עם בצל סגול ושמן קנולה. המתכון המלא.
מתכון לכבד בשזיפים ושקדים:
400 גרם כבד צלוי
2 בצל סגול פרוס דק
8-10 שזיפים מיובשים מגולענים
1/2 כוס שקדים לא קלויים
2 כפות סוכר חום
מלח
פלפל
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת.
ומוסיפים את הבצל מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הכבד ומתבלים במלח, פלפל וסוכר ומקפיצים כמה דקות עד להמסת הסוכר. מורידים מהאש ומוסיפים את השזיף והשקדים, מערבבים ומגישים חם.