מתכון לקציצות דג סלמון וירקות: לחובבי סלמון, ולאלה שלא: המתכון הבא מיועד לכל מי שמחפש ארוחה בריאה ומשביעה שגם הילדים יאהבו. מורן פינטו מציעה לכן קציצות סלמון עם ירקות ושמן זית.
קציצות דג סלמון וירקות
300 גרם פילה סלמון
1/2 כוס שמן זית
1בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
3 כפות אפונה קפואה (לא חובה)
3 כפות גרגירי תירס
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 ביצים
מלח פלפל שחור טחון טרי
4 כפות קמח
אופן הכנת קציצות סלמון וירקות
מחממים ווק עם שמן, ומטגנים קלות בצל וגזר. מוסיפים אפונה ותירס.
בינתיים מרתיחים תפוחי אדמה במים ומבשלים 7 דקות. מוסיפים את הפילה הסלמון ומבשלים 10 דק' נוספות יחד, עד שהסלמון רך.
מוציאים את הסלמון ומפוררים אותו. מנקזים את המים ומועכים את תפוחי האדמה.
מערבבים את הסלמון תפוחי האדמה והירקות. ומוסיפים את הביצים ומתבלים.
צרים קציצות אובליות, מקמחים קלות ומקררים כשעה ועד יום במקרר.
צולים בתנור או בגריל או מטגנים במחבת 2 דק' מכל צד.
מומלץ להגיש לצד סלט ירוק.