מתכון לארבה מוקפץ ברוטב תפוזים
- 16 יחידות ארבה סודני מדברי
- שורש ג'ינג'ר, קוביה קטנה
- שמן שומשום
- 3 כפיות ריבת תפוזים
- 3 בצלים ירוקים
- מיץ תפוז לפי הטעם
- זרעי קצח
- פלפל אדום
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- הסירו את כנפי הארבה, את הראש והרגליים.
- בשלו במים רותחים עד לריכוך.
- חממו את שמן השומשום בווק, והוסיפו את הארבה.
- הקפיצו את הארבה בווק עד להזהבה, והוציאו אותו.
- הוסיפו את הפלפל (חתוך לקוביות)
- כשהפלפל מתרכך יש להוסיף את הבצלים, הריבה, מיץ התפוזים, מלח ופלפל
- משחילים את הארבה על שיפוד, בוזקים מעליו את הרוטב החם ומגישים
בתאבון!
אין במתכון האמור משום הוראה הלכתית לגבי כשרותו של הארבה.