מתכון לדג סלמון בכבישה ביתית: השבת כבר כאן, ואם חפצה נפשכם לעדכן את מנת הדג המסורתית של שולחן השבת למנה מודרנית יותר - המתכון הבא בדיוק בשבילכם. צפו: כך תכינו דג סלמון בכבישה ביתית.
1 קילו של פילה סלמון במשקל
1 כוס סוכר לבן
1 כוס מלח דק
15 גרגירי פלפל אנגלי
1 כף גרגירי כוסברה
1 צרור שמיר קצוץ
3 כוכבי אניס
אופן הכנת דג סלמון בכבישה ביתית
בקערה מערבבים יחד מלח, סוכר, פלפל אנגלי, כוכבי אניס, גרגירי כוסברה
את נתח הסלמון מניחים על נילון נצמד כשצד העור כלפי מטה.
מפזרים מעל הסלמון את השמיר הקצוץ
ואת התערובת שבקערה.
עוטפים מכל הצדדים בנילון הנצמד.
מכניסים למקרר ללילה שלם.
אחרי כבישה של לילה שוטפים את הנתח ומנגבים היטב בנייר מגבת.
פורסים פרוסות דקות להגשה.
להגשה
מניחים בכלי הגשה קרקרים ומעליהם מורחים מיונז/ חריין/ מיונז וואסבי/ חרדל
מעל כל קרקר פרוסתת סלמון כבוש
שבת שלום ומבורך
מורן פינטו
נפתחה ההרשמה לסדנאת בריאות באזור המרכז.
ניתן להזמין אירועים איכותים
(צילום ועריכה: כיכר השבת. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)