

מתכון לשניצל וינאי ובטטות: מורן פינטו מציעה מתכון פשוט נהדר לכבוד שבת: שניצלים עסיסיים, עשויים מפרוסות עגל, מצופים חרדל ועטופים בפרורים זהובים. לצידם פלחי בטטות מתוקות.
מתכון לשניצל וינאי ובטטות - החומרים:
8 פרוסות עגל דקות (שייטל או סינטה)
2 ביצים טרופות
2 כפיות חרדל חלק איכותי
2 כוסות פירורי לחם זהובים
מלח
פלפל
קמח
שמן קנולה לטיגון
לבטטות:
6 בטטות פרוסות לרבעים
מלח גס
שמן זית
תימין
פלפל גרוס
אופן הכנת שניצל וינאי ובטטות:
במחבת רחבה מחממים שמן בגובה 3-4 ס"מ. בצלחת מניחים קמח מתובל במלח, ובצלחת נוספת ביצים טרופות עם חרדל ועוד צלחת פירורים זהובים.
טובלים כל שניצל בקמח, ביצה, ופירורים ומיד מכנסים לשמן החם לטיגון של 3-4 דקות מכל צד.
לבטטות: מחממים תנור ל180 מעלות. את פלחי הבטטה מנחים בכלי חסין אש. מתבלים ומזלפים שמן זית. אופים עד לקבלת בטטות רכות.
כדאי להכין מנה זו סמוך ככל שאפשר לשבת.
מגישים לכל סועד שניצל חם לצד בטטות וסלט עלים ווינגרט.
שבת שלום ומבורך, מורן פינטו