מתכון לרולדת עוף במילוי שזיפים ופיסטוקים
מורן פינטו איחדה בין חומרי גלם משובחים במיוחד - עוף, שזיפים, פיסטוקים וצימוקים והפכה אותם למעדן שראוי לעלות על שולחן מלכים.
החומרים לרולדת עוף במילוי שזיפים ופיסטוקים
6 פרפרי חזה עוף פרוסים דק
1 כוס שזיפים יבשים מגולענים
1/2 כוס צימוקים כהים
3/4 כוס פיסטוקים קלויים קלופים
1 כוס סילאן (דבש תמרים)
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן הכנת רולדת עוף במילוי פיסטוקים ושזיפים
בקערה מערבבים את השזיפים, הפיסטוקים, הצימוקים, את המלח, הפלפל והסילאן.
על נייר אפיה מניחים 3 פרוסות חזה עוף כשהן חופפות אחת לשניה. מוזגים מעל את תערובת הקערה ומרימים את צידי החזה. מניחים מעל את שאר הפרוסות לסגירה מלאה.
מגלגלים יחד עם הנייר אפיה ומהדקים היטב בצדדים.
מניחים בתוך תבנית אינגלישקייק.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 25 דקות.
מקררים ופורסים.
Mpinto166@gmail.com
שבת שלום. (צילום ועריכה: ישי כהן. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)