

השופט מנחם מזרחי קיבל היום (שלישי) את בקשת ההגנה להסיר את צו הפרסום מעל פרשיית 'קטרגייט'. עם זאת, השופט נתן ארכה של יממה למשטרה לצורך ערעור על ההחלטה.
המשטרה ביקשה הבוקר מבית המשפט הארכת מעצר לחשודים יונתן אוריך ואלי פלדשטיין שחשודים במסגרת הפרשייה. הושפט הורה על הארכת המעצר עד ליום חמישי.
עיקרי הדיון היום בבית המשפט שהסתיים בהסרת צו איסור הפרסום:
במהלך הדיון, המשטרה מסרה שהחשדות כוללים קידום אינטרסים של קטאר דרך לשכת רה"מ. עו"ד חדד תקף: "לקחתם לו את הטלפון", והמשטרה השיבה: "לא צריך צו לתפיסה, רק לחדירה". השופט תהה: "אז למה לא ביקשתם צו חיפוש?".
טופז לוק סימן מרחוק לאוריך ופלדשטיין שמהנהנים. חדד מחה: "אמנון אברמוביץ' יודע על החקירה לפני העצורים". בני משפחה של הנאשמים נכחו בדיון, ואשת אוריך עם תינוקת שבכתה – השופט ביקש שתצא.
חדד טען שהמשטרה ניסתה ללחוץ על אוריך להפוך לעד מדינה תמורת האפשרות לראות את בתו. המשטרה הכחישה. השופט התעמת עם המשטרה על הדלפות מתמשכות מהחקירה.
חדד הקשה אם קטאר נחשבת מדינת אויב והאם אוריך הוא "עובד ציבור". המשטרה לא נתנה תשובות ברורות. כשנשאלו על קבלת כספים, השוטרת טענה שמדובר במסרים שהוצגו כמדינתיים אך מומנו מקטאר.
השופט נזף במשטרה על חוסר שליטה בפרטי התיק, ועורכי הדין המשיכו להקשות על חוסר השקיפות של החקירה.
לפי דיווח הבוקר ב'12' שחשפה את הפרשייה, כנגד אוריך ישנו כעת חשד נוסף למסירת ידיעה סודית לקטאר דרך צד שלישי.
עוד עלה בדיווח שהמשטרה שוקלת דרכים כדי לגבות עדות מהלוביסט האמריקני שעובד עבור קטאר, ג'יי פוטליק.
מכיוון שפוטליק אינו מחזיק באזרחות ישראלית, אין למשטרה דרך להכריחו להגיע לישראל לצורך מסירת עדות. משום כך, המשטרה אף שוקלת לשלוח חוקרים מטעמה לארה"ב שיגבו ממנו עדות פתוחה בהסכמה.
המשטרה ביקשה הבוקר מבית המשפט להאריך את מעצרם של אוריך ופלדשטיין בתשעה ימים נוספים, השניים לא נכחו באולם בית המשפט והשתתפו בדיון בזום. לפי הדיווח ב'12', אימו של פלדשטיין ואשתו של אוריך הגיעו הבוקר לבית המשפט.
על בקשת ההגנה לחשוף את פרטי הפרשייה, לטענתה כדי לחשוף לציבור שמדובר בלא יותר מרדיפה, אמר השופט כי "הצו נותר מבוייש, העניין לא נאכף, בנוסף אתמול החקירה הפכה לגלויה כאשר נעצרו חשודים. אין כל עילה להותרת הצו".
עורכי הדין של אחד החשודים שביקשו את התרת הצו אמרו כי יש "לחשוף את האבסורד שבחשדות המופרכים נגדו, ואת העוול שנעשה לו שזועק לשמיים". עוד אמרו "אין בתיק הזה ראיות, רק אוויר חם שנועד לצורכי תקשורת. אסור לאפשר לגורמי האכיפה להסתתר ולטשטש את האמת בחסות צווים, כשמדובר בפגיעה כל כך חמורה באדם, בשמו ובזכויותיו הבסיסיות", צוטטו עורכי הדין בחדשות 12.
כזכור, אמש הפכה עדותו הפתוחה של עיתונאי שהיה מעורב בפרשייה לחקירה באזהרה.
דבר זה מתרחש לעיתים לא נדירות כאשר אדם מגיע ברצונו למסירת עדות במשטרה, ומתוך דבריו ותשובותיו מבינים החוקרים כי יש מספיק חומר ראיות כדי להטיל חשד ישיר על העד.
בשלב זה, פונה החוקר לעד ומודיע לו: "אני מודיע לך שאתה חשוד בעבירה פלונית" ומוסר לו את זכויותיו, כולל זכות השתיקה והיוועצות בעורך דין.