הממשלה ממשיכה לקדם את הליך הדחת היועצת המשפטית לממשלה, היום (ראשון) שר המשפטים יריב לוין החליט למנות את יו"ר הכנסת אמיר אוחנה אשר שימש בעבר כשר המשפטים, לנציג הממשלה בוועדת גרוניס, שתדון בפיטורי בהרב מיארה.
ההחלטה הרשמית אודות מינוי אוחנה צפויה להתקבל בימים הקרובים. הרקע למינויו מגיע לאחר ניסיונות מצד גורמים בממשלה להביא את אחד משרי המשפטים לשעבר לכהן כנציג הממשלה בוועדה, אך הם סירבו, ובשל כך הוחלט להביא את מינוי אוחנה לתפקיד.
ההחלטה הצפויה להתקבל היא מורכבת מאוד מבחינה משפטית, לאור כהונת אוחנה כיו״ר הרשות המחוקקת יש בעיה של הפרדת רשויות, כאשר הוא צפוי לשמש כנציג הממשלה. בעיה נוספת היא שאוחנה הוא פוליטיקאי מכהן, במפלגה הנמצאת בשלטון.


כפי שדווח ב'כיכר השבת', ממשלת ישראל התכנס בשבוע שעבר, לישיבת ממשלה דרמטית בה דנו השרים בהדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, וביקשו להביע בה אי אמון בשל חילוקי דעות מהותיים.
בהחלטה נאמר בין היתר: "הממשלה מחליטה להביע אי אמון ביועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב מיארה, נוכח התנהלותה הבלתי הולמת, ונוכח קיומם של חילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה לבין היועמ"שית, היוצרים מצב המונע שיתוף פעולה יעיל".
את הישיבה ניהל שר המשפטים יריב לוין לאור העובדה שראש הממשלה לא יכול לקחת חלק בדיון בשל הסכם ניגוד העניינים עליו הוא חתום לאור המשפט שמתנהל נגדו.
לאחר שהממשלה הצביעה על אי אמון ביועצת המשפטית, שר המשפטים יצטרך לפנות לוועדת האיתור לבחירת היועמ"ש. ועדה זו עומדת בראשותו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק.
יצוין כי לאחר שהממשלה תציג את טענותיה בפני הוועדה, הוועדה תזמן את היועמ"שית לשימוע ולאחר מכן תקבל את החלטתה אך הממשלה לא מחוייבת לקבל את המלצת הוועדה והיא רשאית להצביע על הדחת היועמ"שית בניגוד להמלצת ועדת האיתר.
לאחר החלטת הממשלה הסופית, ארגונים שונים יעתרו לבג"צ שידון ויכריע בשאלת פיטורי היועמ"שית.