ברקע הלחימה בדרום לבנון, נמשכים הפרסומים על מגעים רצופים להפסקת אש בין ישראל לחיזבאללה,
בחדשות 13 נחשפו הערב (רביעי) סעיפים מנוסח טיוטת ההסכם המתגבש, המתמקדים בצעדים המדיניים אותם ינקטו שני הצדדים
בתוך כך, גורמים ביטחוניים בישראל אמרו כי "אם יגיעו לסיכומים על הסעיפים שבמחלוקת – אפשר לחתום תוך ימים".
לפי הדיווח, הפסקת האש תיכנס לתוקף "אחרי שיח בין הממשלות", כאשר "ישראל ולבנון יפעלו ליישום החלטות 1701 ו-1559 (נהחלטות שפירושן מניעת התעצמות חיזבאללה בלבנון)".
עוד הוזכר כי "עם כניסת הפסקת האש לתוקף, חיזבאללה וכל הקבוצות החמושות בלבנון לא יפעלו נגד ישראל. ישראל מצידה לא תפעל בלבנון נגד מטרות בשטחה, כולל מטרות אזרחיות וממשלתיות".
לאחר הפסקת האש, ישראל תוכל להישאר בלבנון במשך 60 יום ואחר כך תידרש לסגת לחלוטין. במקביל נאמר כי "צבא לבנון ייפרס בכל המעברים במדינה, היבשתיים והימיים, במעברים המוסדרים והלא מוסדרים כאחד". כמו כן, בהסכם ישראל ולבנון קוראות לארה"ב ולקהילה הבינלאומית לייצר מו"מ עקיף על הגבול היבשתי ביניהן".
ההסכם ילווה במכתב ערבות אמריקני שיבטיח את חופש הפעולה הישראלי בלבנון. במכתב יאמר כי "ישראל תוכל לפעול נגד איומים מיידיים נגדה משטח לבנון. לישראל יש את הזכות להגן על עצמה ולהבטיח את ביטחונה בגבול הצפון. ארה"ב מחויבת לסייע לישראל להגן על ביטחונה".
עם זאת, נאמר בדיווח כי בשלב זה עוד נותרו מחלוקות על ההסכם – בראשם ההתחייבות במכתב האמריקני לפיה ישראל תוכל לפעול נגד "איומים מיידיים", וכן עובדה שהממשל האמריקני הוא זה שינהל את הוועדה שתוקם כדי לאכוף את ההפרות של חיזבאללה. לטענת לבנון, ארה"ב היא גורם שנוטה לטובתה של ישראל.