החשש מאמברגו נשק

כ"ץ ודרמר במכתב לממשל ביידן: לא נעקור בכפייה מצפון עזה

בצל החש בישראל מאמברגו נשק אמריקאי, ולאחר שממשל ביידן הציב לישראל אולטימטום להגברת מספר משאיות הסיוע ופתרון המשבר ההומניטרי בעזה, הערב (רביעי) פורסם ב'וואלה כי במכתב שנשלח בשבוע שעבר ע"י השרים כ"ץ ודרמר הצהירה ישראל כי "אין לה מדינויות פנוי כפוי של אזרחים מכל מקום בעזה", לצד התחייבויות נוספות (מדיני)

|
1
| כיכר השבת |
פעילות הכוחות ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)

בצל החשש בישראל מאיום אמברגו הנשק האמריקאי המרחף מעל הצבא הנמצא גם כך בכלכלת חימושים מדוקדקת, פועלת ישראל במספר מישורים לרצות את אנשי ממשל ביידן.

הערב (רביעי) פורסם ב'וואלה', כי בשבוע שעבר נשלח מכתב מהדרג המדיני בישראל הכולל מספר רב של התחייבויות לממשל ביידן, ולמרות זאת - על פי הדיווח - בממשל ביידן חוששים כי ההתחייבויות יפוגו בכניסת ממשל טראמפ בחודש ינואר.

המכתב בן 23 העמודים שחתום על ידי השר לעניינים אסטרטגים רון דרמר ושר הביטחון ישראל כ"ץ ונשלח ב13 בנובמבר לבלינקן ואוסטין, כולל רשימה ארוכה של צעדים שישראל ביצעה במהלך החודש האחרון או מתכננת לבצע בשבועות הקרובים כדי לשפר את המצב ההומניטרי ברצועה.

המכתב מצטרף לבקורו של השר דרמר בוושינגטון ובו תדרך את בלינקן ואת היועץ לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן, על הצעדים שישראל נוקטת כדי לתת מענה לחששות של ארה"ב בנוגע למשבר ההומניטרי בעזה.

על פי הפרסום ב'וואלה', כ"ץ ודרמר כתבו כי "ישראל מדגישה שאין לה מדיניות של פינוי כפוי של אזרחים מכל מקום ברצועת עזה כולל צפון עזה". השרים הישראלים טענו שצה"ל לא הוציא צווי פינוי לאזרחים פלסטינים, אלא רק "הזהיר" אזרחים באזורים מסוימים לפני פעולות צבאיות. במכתב הודגש שאזרחים לא אולצו לעזוב והאוכלוסייה שבחרה להישאר באזורים אלה נלקחה בחשבון בתכנון המבצעי כולל בהעברת סיוע הומניטרי.

כ"ץ ודרמר גם דחו את הטענה שישראל מיישמת תוכנית להרעבה של צפון עזה במטרה לאלץ את מחבל חמאס להיכנע. "הטענה שתוכנית האלופים אושרה על ידי הדרג המדיני והצבאי או מיושמת על ידי ישראל היא שקרית לחלוטין", כתבו. הם הדגישו שישראל לא מגבילה כניסה או מתן סיוע הומניטרי בשום מקום בעזה "ובוודאי לא עושה זאת בניסיון לכפות פינוי אזרחים".

משאיות הסיוע (צילום: דובר צה"ל)

במכתב, כתבו דרמר וכ"ץ כי מספר משאיות הסיוע הנכנסות לעזה מדי יום עלה בשבועיים הראשונים של נובמבר ל-200. הם ציינו שהקבינט המדיני-ביטחוני הורה לצה"ל להגדיל את מספר המשאיות ל-250 מדי יום וכן לוודא שמספיק משאיות מגיעות לצפון עזה.

ביחס לדרישת ארה"ב מישראל לאפשר ל-350 משאיות סיוע להיכנס מדי יום לרצועה, טענו כ"ץ ודרמר כי חוסר היכולת של האו"ם לשלוח מספיק משאיות למעברים היא הסיבה למספר הנמוך אך הדגישו שנתניהו הורה לצה"ל להגיע ל-350 משאיות בהקדם האפשרי.

בנוסף, השרים הישראלים הדגישו שישראל הפסיקה את אספקת הסיוע דרך המגזר הפרטי, כי הדבר הועיל לחמאס וחיזק את הארגון, אך אם סיוע שלא דרך המגזר הפרטי יתברר כלא מספיק, ישראל "לא תתנגד לכניסת סחורות הומניטריות באמצעות המגזר הפרטי בעתיד, כל עוד האינטרסים של ישראל לא ייפגעו".

לצד זאת ציינו במכתב כי ישראל שוקלת את פתיחתו מחדש של מעבר קרני שהיה סגור מזה שנים על מנת לאפשר משלוחי סיוע במכולות - מהלך שיקשה על הבוזזים לגנוב את הסיוע. והוסיפו, כי צה"ל בוחן פרויקט משותף עם צבא ירדן ותוכנית המזון העולמית של האו"ם להקמת מרכז לוגיסטי סמוך למעבר קרני שיאפשר כניסה של עוד 200 משאיות לעזה מדי יום.

רוצחי נוח'בה כלואים בישראל (צילום: Chaim Goldberg/Flash90))

נושא נוסף שעלה במכתב, הוא דרישתה של ארה"ב מישראל לאפשר לצלב האדום הבינלאומי לבקר בבתי כלא ובתי מעצר בישראל על מנת לבדוק את הטיפול בעצורים מעזה. במכתב כתבו דרמר וכ"ץ שישראל לא תאפשר זאת בגלל התנהלות הצלב האדום "שהפרה את עקרונות הניטרליות והסודיות" וכן בשל הדרך שבה טיפל הארגון בסוגיית החטופים הישראלים בעזה.

הם הוסיפו כי הקבינט הביטחוני אישר הקמת צוות עצמאי של שופטים ישראלים לשעבר ושני משקיפים זרים שיבקרו במתקני כליאה ובבתי כלא, לדבריהם, "ישראל מוכנה להתחיל מיד בשיחות עם ארה"ב על עקרונות הפעולה של הצוות העצמאי הזה ולדון באפשרות למעורבות אמריקנית ישירה בנושא".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
טימטום , חייבים לפנות את העזתים מעזה, זה לא ייגמר כל עוד הם שם, יהיה איום מדרום.
ברוך
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות