כיכר השבת
חוששת מפיטוריה?

היועמ"שית מתקפלת: מינוי הנציב הבא לא יצטרך ועדת איתור

לאחר שביוני האחרון הודיעה היועצת המשפטית לממשלה כי "לא תוכל להגן משפטית על מינוי שאיננו באמצעות ועדת איתור", כעת מודיעה מיארה שאפשר למנות את נציב שירות המדינה כפי שמונו קודמיו ללא ועדת איתור (פוליטי)

|
6
| כיכר השבת |
היועמ"שית בהרב מיארה (צילום: Photo by Shir Torem/Flash90)

עוד פרק בעימות בין הממשלה לבין היעוץ המשפטי מגיע לנקודת סיום, להלן העלילה בראשי פרקים: נציב שירות המדינה, בין תפקידיו, אחראי על ניהול התקנים של משרדי הממשלה, הכולל קליטת ומינוי עובדים, קביעת מסלולי קידום, הכשרת עובדי מדינה וטיפול ברווחתם.

בחוק שירות המדינה-מינויים, סעיף 6 נכתב: "הממשלה תמנה נציב שירות המדינה (להלן - נציב השירות); על מינויו לא תחול חובת המכרז לפי סעיף 19 והודעה על המינוי תפורסם ברשומות". שחור על גבי לבן כך החוק וכך הנוהג שהשתרש - ממנה ראש הממשלה את נציב שירות המדינה בלי מכרז וללא ועדת איתור.

לקראת סיום כהונתו של הנציב האחרון הרשקוביץ הוציאה היועמ"שית חוות דעת בחודש יוני האחרון לפיו מעתה והלאה דווקא נדרשת ועדת איתור לתפקיד שבראשה שופט בדימוס.

מתוך מכתבה של היועמ"שית

חוות הדעת של היועמ"שית שהומצאה לקראת סיום כהונתו של הרשקוביץ בחודש ספטמבר האחרון נשענת על החלטת ממשלה משנת 2018, אז נקבע כי הממשלה תייצר נוהל בחירה חדש לתפקיד. אלא שמאז ועד היום דבר לא נעשה ובאוגוסט קיבלה הממשלה החלטה - בניגוד לחוות הדעת החדשנית של היועמ"שית לפיה מה שהיה הוא שיהיה: ראש הממשלה יקבע את זהות הנציב ו- הוועדה למינוי בכירים תבחן את המינוי. אך כבר בחודש יוני כתבה בהרב מיארה כי "יהיה קשה עד בלתי אפשרי להגן משפטית על מינוי שאיננו באמצעות ועדת איתור". מה שגרם להארכת כהונתו של הנציב הנוכחי דניאל הרשקוביץ.

לאחר שהדיון הפך לעימות חם בין הצדדים, ולאור הקריאות בימים האחרונים לפטר את היועמ"שית, הודיעה מיארה הערב (שלישי) לבג"ץ כי ניתן יהיה למנות את נציב שירות המדינה הבא בועדה מיוחדת כפי שהממשלה החליטה.

עם זאת מציבה היועמ"שית שלושה תנאים לאישור המינוי:

1. הועדה תהיה מלווה ע״י היועצת המשפטית למשרד רה״מ ומי מטעמה.

2. ⁠הועדה תקבע תנאי סף ואמות מידה למינוי הנציב ע"פ גורמים מקצועיים בשירות נציבות המדינה, בעבר ובהווה ומהגזר השלישי, בכדי להתאים את תנאי הסף ואמות המידה לאתגריו העדכניים של השירות הציבורי.

3. ⁠חברי הועדה מטעם הציבור ימונו ע״י יועמ״ש משרד רה״מ, על פי סבב בחירת נציגי הציבור לוועדות המינויים הנקבעות בשירות המדינה.

כפי הנראה, שלושת התנאים הללו, מהווים מעין פשרה בין עמדת היועמ"שית לפיה אין למנות את הנציב בועדת מינויים מיוחדת, לבין עמדת הממשלה שרצתה למנות את הנציב בועדת המינויים בלי לקבוע תנאי סף ואמות מידה לכך.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
לפטר בכל מקרה. שבענו ממנה
איציק
5
התנהלות השב"כ בעניין החשוד במסירת מידע לראש הממשלה מדאיגה ביותר קשה להאמין שיהודים יתנהגו לחשוד באכזריות הגרועה שבאומות העולם לעמורא היינו לסדום דמינו
ישראל אנגלמן
4
חצופה. היא מכניסה סטנדרטים חדשים לחוק ובסוף לא יבינו מי קבע אותם וכבר א"א להפר אותם. תעיפו אותה!
אבג
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות