היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, שלחה היום (חמישי) מכתב לבג"ץ שצפוי לדון בעתירת חלק ממשפחות החטופים וגורמים נוספים כנגד פיטורי גלנט מתפקידו במשרד הביטחון על ידי ראש הממשלה, בעיצומה של המלחמה.
מדובר בצעד הנחשב חריג יחסית לאור העובדה כי היועצת המשפטית לממשלה לא הרבתה להגן על מהלכים פוליטיים של המשלה והעומד בראשה, אולם בהרב-מיארה, הנחשבת למקורבת ליו"ר הימין הממלכתי שר החוץ המיועד גדעון סער, מגנה במכתבה באופן ישיר על מינויו של פטרונה לתפקיד היוקרתי.
במכתבה, ציינה היועמ"שית כי "פיטורי שר הביטחון יואב גלנט על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, עליהם הודיע שלשום, הם חוקיים, לפיכך, אין להתערב בהחלטת רה"מ נתניהו ויש לדחות על הסף את העתירות שהוגשו נגד המהלך".
גם המדינה, בתשובתה לבג"ץ, נקטה בטיעונים דומים. המדינה טענה כי לראש ממשלה בישראל יש סמכות לפטר שר בממשלה, ולפיכך סיכויי העתירות להתקבל בעניין - קלושים: "בהתאם לאמות המידה שנקבעו בעניין פוקס, ומשלא הוצגה תשתית ראייתית לפעולה המנוגדת לדין, אין עילה להתערבות בהחלטתו של ראש הממשלה, ודינן של העתירות להידחות על -הסף בהעדר עילה משפטית כלשהי להתערבות" נכתב בתשובת המדינה לבג"ץ.
"בנסיבות העניין שבפנינו החלטתו של ראש הממשלה אינה מגלה עילה להתערבותו של בית המשפט הנכבד" טענה המדינה במכתבה לבג"ץ. "כך, השיקולים שעומדים ביסוד החלטת ראש הממשלה, הם שיקולים הקשורים בליבת עבודת הממשלה, אשר ראש הממשלה היה רשאי לשקול בגדרי שיקול הדעת הרחב ביותר הנתון לו בהפעלת סמכותו".
במכתבה, ציינה המדינה בפני בג"ץ, כי אין להטיל צווי ביניים על מינוי כ"ץ לתפקיד שר הביטחון: "משדינן של העתירות להידחות על-הסף בכללותן, ממילא גם דינן של הבקשות למתן צו ביניים להידחות על-הסף מטעם זה בלבד; ולחלופין, דינן להידחות לגופן משסיכויי העתירות קלושים ביותר, בשים לב לכך שהחלטת ראש הממשלה עומדת בגדרי סמכותו להעברת שר מכהונתו".
"ראש הממשלה סבור" נכתב בתגובת המדינה לבג"ץ, "שבנסיבות הביטחוניות הקיימות חיוני למנות לאלתר שר ביטחון קבוע חדש למדינת ישראל, וכי אין מקום לעכב את מימוש ההחלטה על העברת שר הביטחון גלנט מכהונתו".