במהלך דיון בממשלה בשבוע שעבר, הוחלט בממשלה להציב מיגוניות בהתיישבות הצעירה ביו"ש - החלטה הגיונית בהתאם למצב הביטחוני. במסגרת ההחלטה, הוטל על שר האוצר, שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות, ושר הנגב הגליל והחוסן הלאומי, בתיאום עם שר הביטחון, לאגם משאבים על מנת לספק ולהציב בדחיפות מיגוניות ניידות בהתיישבות הצעירה ביו"ש. בהחלטה נקבע כי בהתאם למשאבים שיאוגמו, המיגוניות יוקצו ויוצבו לפי סדר עדיפויות ביטחוני שייקבע על ידי פיקוד המרכז.
אלא שהערב (שני) שלחה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, מכתב בהול וחריף לראש הממשלה בנימין נתניהו עם טענות שונות כנגד ההחלטה.
במכתבה טוענת מיארה כי מדובר ב"שיבוש תהליכים שחלחל לקבינט" וכי מדובר בהחלטה פוליטית - בעוד החלטה בעניין זה אמורה להיות מקצועית המסורה בידי גורמי הצבא.
את מכתבה, מסיימת מיארה בקריאה לראש הממשלה, כי "הקבינט אינו עיר מקלט לקבלת החלטות באופן בלתי תקין או לעקיפת דרכי העבודה הקבועות בתקנון הממשלה, האחריות לוודא כי התנהלות בלתי תקינה זו לא תישנה - היא אחריותו של ראש הממשלה".
מלשכת ראש הממשלה הגיבו למכתבה ותקפו: "מכתבה של היועמ״שית רצוף טענות שאינן קשורות למציאות. מדובר בהצבת מיגוניות ניידות בהתיישבות הצעירה, בה מתגוררים אלפי מתיישבים ללא ממ״דים או מקלטים, ובכך חשופים לסכנת חיים. יודגש כי במתקפות האחרונות שוגרו מאות רקטות וטילים לכיוון יו״ש. האם לאזרחי ישראל אלה אין זכות למיגון?
"בניגוד לדברי היועמ״שית, תהליך קבלת ההחלטה בקבינט היה תקין לחלוטין. הצעת ההחלטה נידונה בקבינט שהתקיים ב-1 באוקטובר. לאור הערות שר הביטחון, ראש הממשלה הנחה להשלים את עבודת המטה מול שר הביטחון עד ישיבת הקבינט הבאה, וכך היה. ההצעה עלתה להצבעה בתיאום עם המל״ל ושר הביטחון בישיבת הקבינט האחרונה שהתקיימה ב-10 באוקטובר.
"צר לנו שהיועצת המשפטית לממשלה בוחרת לעסוק בטענות סרק במקום שיש בו פיקוח נפש של ממש".