סקר חדש של מכון מדגם שפורסם הערב בחדשות 12 מצייר תמונה מורכבת של המפה הפוליטית בישראל. על פי הסקר, אם הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות בנימין נתניהו היה זוכה ב-22 מנדטים, מה שהופך אותו למפלגה הגדולה ביותר בכנסת.
במקום השני ניצב המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ עם 21 מנדטים, יש עתיד בראשות יאיר לפיד מדורגת שלישית עם 15 מנדטים, ואחריה ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן עם 14 מנדטים.
הדמוקרטים (העבודה-מרצ) בראשות יאיר גולן זוכים ל-11 מנדטים, בעוד ש"ס בראשות אריה דרעי מקבלת 10 מנדטים. עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר מתחזקת ומגיעה ל-9 מנדטים, ויהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף שומרת על כוחה עם 8 מנדטים. רע"ם בראשות מנסור עבאס וחד"ש-תע"ל זוכות כל אחת ל-5 מנדטים.
הממצא המשמעותי ביותר בסקר הוא שגוש האופוזיציה, כולל חד"ש-תע"ל, זוכה ל-71 מנדטים, בעוד הקואליציה מקבלת רק 49 מנדטים. משמעות הדבר היא שמתנגדי נתניהו יכולים להקים ממשלה ללא תלות ברע"ם.
מספר מפלגות נמצאות מתחת לאחוז החסימה, ביניהן הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' עם 2.7%, בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה עם 2.4%, והימין הממלכתי בראשות גדעון סער עם 1.2% בלבד.
הסקר גם בחן תרחיש שבו נפתלי בנט מתמודד בבחירות. במקרה כזה, מפלגה בראשותו הייתה זוכה ב-20 מנדטים, שווה לליכוד, תוך החלשה משמעותית של המחנה הממלכתי שיורד ל-13 מנדטים ויש עתיד שנחלשת ל-11 מנדטים. בתרחיש זה, גוש האופוזיציה אף מתחזק ומגיע ל-74 מנדטים.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, נתניהו מוביל על לפיד וגנץ, אך בנט הוא היחיד שמקדים את נתניהו בסקר זה.
הסקר נערך ב-9 בספטמבר 2024, עם מדגם של 503 משיבים המייצגים את כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה המרבית היא 4.4%±.
תוצאות הסקר מצביעות על מצב פוליטי דינמי ומורכב, כאשר הכנסת מפלגה חדשה לזירה עשויה לשנות משמעותית את מאזן הכוחות הפוליטי בישראל. הנתונים מראים כי למרות ההובלה של הליכוד, גוש האופוזיציה מתחזק ועשוי להיות בעמדה טובה להרכיב ממשלה.