ועדת חוץ וביטחון קיימה השבוע דיון ארוך וחסוי על שלוש הצעות חוק שנועדו לבלום את פעילות הסוכנות לפליטים של האו"ם, בדיון הזהירה נציגת שב"כ כי "אונר"א מהווה סכנה ביטחונית למדינת ישראל ולכן חשוב לקדם את סגירתה". כך דיווח העיתון 'ישראל היום'.
למרות שהעמדה הזו נשמעה בדיונים מספר פעמים בעבר, הממשלה טרם החליטה לפעול לסגירת הסניף העוין בלל יקול מדיני. נציגי משרד החוץ והמל"ל התייחסו לאזהרה נשמעה ואמרו כי "קידום חקיקה אגרסיבית מדי בנושא אונר"א עשויה להוביל לצווי מעצר נגד בכירי הדרג המדיני".
לפי 'ישראל היום', מתאם פעולות הממשלה בשטחים ממשיך לעבוד מול סוכנות הפליטים בעזה למרות שידוע על מעורבות אנשי הסוכנות בטרור.
נכון לימים אלו, הסניפים במזרח ירושלים וביהודה ושומרון ממשיכים לפעול. חברי הכנסת שנכחו בדיון הבינו כי בישראל חוששים מתגובת בית הדין הבינלאומי בהאג שעדיין עוסק בבקשת התובע להוצאת צווי מעצר נגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט.
במהלך הדיון הסוער היה ויכוח בין ח"כ עמית הלוי מהליכוד לנציגי יעוץ וחקיקה במשרד המשפטים שטענו שלהגדיר את אונרא "ארגון טרור" זה חוק עוקף חוק קיים, חוק הטרור 2016 שמקנה לשר הביטחון סמכות להכריז על ארגונים כארגוני טרור.
הלוי אמר בדיון כי אין דבר כזה חוק עוקף חוק אלא מדובר בחוק מרחיב ובהצהרה מוסרית של המחוקק שבתחום סמכותו".
בתוך כך, חה"כ בועז ביסמוט, (הליכוד) אחד מיוזמי החוקים נגד אונרא, עלהם דנה הוועדה, אמר: "אם אונר"א ממשיך לפעול בשטח ישראל אחרי השביעי לאוקטובר, על אחת כמה וכמה בבירת מדינת ישראל, אז אנחנו שמים את עצמנו ללעג. אונר"א לא נולד כדי לפתור בעיה אלא כדי להנציח בעיה. ב-7.10 הם לא סייעו לטרור אלא השתתפו בטרור. קיבלנו נתונים ומספרים וזה דבר מזעזע".