באיחוד האמירויות מביעים תמיכה חד משמעית בעמדה המצרית בנושא ציר פילדלפי ותוקפים את דברי ראש הממשלה נתניהו על הצורך בשליטה ישראלית בציר פילדלפי
בהודעה נכתב שהמדינה מביעה סולידריות עם מצרים ומגנה את ההצהרות הישראליות לגבי ציר פילדלפי - הסמוך לגבול בין רצועת עזה לחצי האי סיני.
ההודעה פורסמה אחרי ששורה של מדינות ערביות גינו את דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהדגיש כי ישראל חייבת לשמור על שליטה בציר לטובת ביטחונה. בין המדינות היו סעודיה וקטאר.
בהודעת איחוד האמירויות נכתב: "איחוד האמירויות גינתה בתוקף את ההצהרות הישראליות הפוגעניות בהקשר זה, המאיימות על היציבות האזורית ומסתכנות בהחמרת המצב הנוכחי".
בנוסף, במשרד החוץ האמירותי שיבחו את "מאמצי התיווך הנרחבים שננקטו על ידי מצרים, קטאר וארה"ב כדי להגיע להפסקת אש ולשחרר את החטופים". במדינה הערבית הביעו תקווה שמאמצי התיווך יובילו לסיום המלחמה בעזה.
בתוך כך, גורם בחמאס הודיע היום (רביעי) כי בארגון לא יקבלו נסיגה מציר פילדלפי בשלב השני להסכם לשחרור חטופים.
לטענתו, ראש המוסד דדי ברנע הודיע למתווכות שישראל מסכימה ליסוג מציר פילדלפי בשלב השני של ההסכם לשחרור חטופים והפסקת אש, אבל דבר לא מקובל מבחינת חמאס.
בעיתון "וול סטריט ג'ורנל" דווח מפי גורמים אמריקנים כי הטיוטה הבאה להסכם צפויה להיות מפורטת יותר ממה שמכונה "הצעת הגישור" שהוגשה בחודש שעבר. על פי הדיווח, הטיוטה אמורה לפרט כיצד יתנהלו שחרורי החטופים והאסירים הביטחוניים. גורמים אמריקנים שצוטטו בעיתון ציינו כי נראה שמנהיג חמאס יחיא סינוואר לא שש לחתום על הסכם, אפילו שבארגון הטרור מעוניינים בסיום המלחמה.