ראש המוסד דדי ברנע, שחזר היום מרומא, לא הביא עמו בשורות למשפחות החטופים ולחטופים הישראלים הנמקים בעזה מאז שמחת תורה ה-7 באוקטובר לפני למעלה מ-9 חודשים. בהודעה לקונית שיצאה מלשכת ראש הממשלה נאמר כי "בימים הקרובים יימשך המשא ומתן אודות הסוגיות המרכזיות".
ברנע, הגיש ברומא את ההצעה הישראלית המתוקנת לעסקת החטופים מול החמאס - הצעה שכללה התייחסות מפורשת לדרישות הישראליות לשליטה בציר פילדלפי לכל אורכו, וכן למסדרון מרכז הרצועה - מסדרון נצרים, החוצה את רצועת עזה לרוחבה.
לפי הדיווח ב'כאן חדשות', הפגישות של ראש המוסד ברומא, עם המתווכות בעסקת החטופים, לא נשאו עימן בשורות של ממש: "מדובר בפגישה לשם הפגישה. לא הייתה שם פריצת דרך".
ב'כאן חדשות' ציינו את נקודות המחלוקת העיקריות שנותרו בין ארגון הטרור חמאס, לבין ישראל. בראש ובראשונה - הדרישה הישראלית לשמור על השליטה בציר פילדלפי - לאורך כל גדר המערכת בגבול עזה ומצרים בדרום העיר רפיח.
בישראל הבהירו מספר פעמים כי השליטה בציר פילדלפי הכרחית כדי למנוע את יכולת השיקום של ארגון הטרור חמאס, המתבסס על הברחות ממצרים דרך רשתות המנהרות שהקים לאורך השנים.
נקודת מחלוקת נוספת, חשובה פחות אך עדיין מהווה בסיס ישראלי לכל עסקת חטופים עם חמאס - השליטה הישראלית במסדרון נצרים - הציר שסלל צה"ל וחצה את רצועת עזה לכל רוחבה.
בישראל מתעקשים לשמור על השליטה במסדרון מרכז הרצועה, כדי לפקח על מעבר העזתיים מדרום הרצועה לצפונה - שליטה הכרחית למדי הנועדה לוודא את חוסר יכולתו של חמאס לשקם את בסיסי הטרור בצפון הרצועה.
הנקודה השלישית - עליה לישראל יהיה הכי קל להתפשר, ויש שיאמרו כי מדובר ב"עז" שהוכנסה לצורך המו"מ הקשוח - זהות האסירים שישוחררו במסגרת העסקה, וזכות הוטו של חמאס על אסירים מסויימים.
יצויין, כי לישראל יש בעיה פוליטית פנימית בסוגיה הזו, בשל האיומים של בכירי השרים סמוטריץ' ובן גביר להפיל את הממשלה במקרה של שחרור מחבלים רוצחים עם דם על הידים.