תגובות סוערות במערכת הפוליטית להחלטת בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג שקבע כי מדיניות ההתיישבות של ישראל ביו"ש ובמזרח ירושלים אינה חוקית.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב: "העם היהודי אינו כובש בארצו - לא בבירתנו הנצחית ירושלים ולא בנחלת אבותינו ביהודה ושומרון. שום החלטה שקרית בהאג לא תעוות אמת היסטורית זאת וכך גם לא ניתן לערער על חוקיות ההתיישבות הישראלית בכל שטחי מולדתנו".
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ: "חוות הדעת שפרסם היום בית הדין בהאג היא עדות נוספת להתערבות חיצונית שאינה רק פוגעת בביטחון וביציבות באזור תוך התעלמות מהטבח הנורא ב-7 באוקטובר ומהטרור שיוצא מיהודה ושומרון, אלא היא גם משמשת דוגמה נוספת של משפטיזציה של סכסוך פוליטי - מדיני".
סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין, בתגובה על החלטת בית הדין בהאג: "שום החלטה שקרית בהאג לא תשנה את העובדה הפשוטה: ארץ ישראל שייכת לעם ישראל. כך היה, כך הווה וכך יהיה".
ח"כ גדעון סער ויו"ר הימין הממלכתי הגיב: "ארץ ישראל שייכת לעם ישראל"
שר החוץ ישראל כ"ץ על חוות הדעת של ה-ICJ: "החלטה מעוותת שמשחקת לידי הקיצוניים - נמשיך לעשות כל הנדרש בכדי להגן על אזרחינו בהתאם לחוק הבינ"ל".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' צייץ בחשבון ה- X שלו: "ריבונות עכשיו"
יו"ר ועדת חוץ וביטחון, חה"כ יולי אדלשטיין הגיב להחלטה: מדובר בהחלטה הזויה ובזויה נוספת של בית הדין בהאג, שנחטף בידי איסלמיסטים ותומכיהם, והפך מבית דין לצדק לבית דין לחיזוק ועידוד טרור. מדינת ישראל אינה מדינה כובשת. לא היתה ולא תהיה. למדינת ישראל יש זכות חוקית מלאה על שטחיה הן מכוח החוק הבינלאומי שהפך לבדיחה בחסות בית הדין בהאג והן ברמה ההיסטורית - תנ"כית. שבת שלום לכל בית ישראל ההיסטורי והצודק - בכל שטחי מדינת ישראל.
יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה: ״החלטת הכנסת נגד הקמת "מדינה פלסטינית" שהתקבלה השבוע ברוב גדול, הקדימה את תשובתה לחוות הדעת המייעצת של בית הדין בהאג שפורסמה עתה.
העם היהודי אינו כובש באדמות יהודה ושומרון, שם נמצאים למעלה מ-80% מהאתרים המוזכרים בתנ"ך כ"ארץ ישראל", שם נשמעה לראשונה השפה העברית ושם טמונים שורשי עמנו.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר כתב: "ההחלטה של בית הדין הבינלאומי בהאג מוכיחה בפעם המי יודע כמה - מדובר בארגון אנטישמי ופוליטי מובהק. אנחנו לא נקבל מהם הטפות מוסר, הגיע הזמן למשילות וריבונות. וכפי שלמדנו בפרשת השבוע, ״הן עם לבדד ישכון ובגוים לא יתחשב״.
שרת ההתיישבות אורית סטרוק צייצה: "מדהים!, מבחינת ביה"ד בהאג נשארנו כובשים בעזה, לאחר שגרשנו וערקנו משם 8,000 תושבים".
בתוך כך, מחלקת המדינה האמריקנית מתחה ביקורת על החלטת בית הדין בהאג ומסרה: "התוכנית של ממשלת ישראל לתמוך בהתנחלויות לא מתכתבת עם החוק הבינלאומי ומהווה מכשול לשלום. עם זאת, אנחנו מודאגים כי רוחב הדעת של בית הדין יסבך את המאמצים לפתור את הסכסוך ולהביא לשלום בר-קיימא, הנחוץ בדחיפות". לדבריו, "זאת באמצעות שתי מדינות שחיות זו לצד זו בשלום וביטחון" (רויטרס)