הצעת חוק המאפשרת פיטורי סגל אקדמי בשל הסתה ותמיכה בטרור, עברה לפני זמן קצר (רביעי) במליאת הכנסת בקריאה טרומית. כמו כן, ההצעה גם מאפשרת להפחית תקציבים של המוסדות שאינם נוקטים בצעדים מחמירים כנגד המרצים המסיתים.
קודם לאישור החוק, חברי יש עתיד בראשות ח"כ יאיר לפיד, שהתנגדו לחוק פרצו בויכוח עם ח"כ זאב אלקין גם הוא מהאופוזיציה, בנוגע ל"מסוכנות" החוק.
בהצעה נקבע כי מנהל מוסד מוכר להשכלה גבוהה יפעל לפטר איש סגל אקדמי המועסק על ידו, או הפועל בתחומי המוסד, שמביע תמיכה בארגון טרור, במעשה טרור או במאבק מזוין של מדינת אויב, או של יחידים, נגד מדינת ישראל, או שמסית לטרור וזאת לאחר בחינת היועמ"ש של המוסד ושל המל"ג, לאחר קבלת דיווח מרשויות המשמעת של המוסד על ההליכים שנקטו, ולאחר שנתן לאיש הסגל להשמיע את טענותיו.
עוד נקבע בהצעה, פיטורים אלו לא יזכו את המפוטר בפיצויי פיטורים אלא אם ביה"ד לעבודה קבע אחרת והמוסד יהיה פטור ממתן הודעה מוקדמת. עוד מוצע להסמיך את ועדת המשנה של המל"ג להפחית מתקציבי מוסד נתמך שהפר הוראות אלו, באישור המל"ג והוות"ת ולאחר שניתנה למוסד הזדמנות להשמיע את טענותיו.
ח"כ אופיר כץ, יוזם החוק: "בחודש האחרון אני נתון למתקפות מצד ראשי האקדמיה. זה רק מחזק אותי שאני עושה בדיוק את הדבר הנכון. על כל אמירה אחת שלכם אני מקבל 10 הודעות תומכות, מרוב העם. הצעת החוק אומרת שאיש סגל שיתמוך או יסית לטרור או יתמוך במחבל – יפוטר. זה פשוט מאוד. נגד תמיכה בטרור. לא יעלה על הדעת שראשי האקדמיה חושבים שאנשים שתומכים בטרור או מסיתים לטרור צריכים להישאר".
שר החינוך, יואב קיש: "לדעתי, זה לא אירוע שמחייב עמדת ממשלה אלא של הכנסת. הממשלה אמרה שהיא לא נוקטת עמדה וזה עבר להנהלת הקואליציה, שבחרה לתמוך. מן הראוי שיהיה חופש הצבעה מלא בחוק הזה. לא נכון שיהיה פה קואליציה למול אופוזיציה. טוב שיש עצמאות למוסדות האקדמיים, אבל יש מקומות שחוצים גבול שאסור שייחצה. אם פרופסור באוניברסיטה העברית אומרת באופן ברור שבשבעה באוקטובר לא היו מעשי אונס והאירוע לא היה נגד יהודים – לא יכול להיות שאותה מרצה ממשיכה להרצות ולחנך את הדור הבא של מדינת ישראל. במקומות שאנו רואים בצורה מובהקת שיש הסתה במוסדות האקדמיים וזה לא מטופל – צריך לעשות שינוי".
ראש האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, התנגד להצעה: "הצעת החוק אומרת שמרצה באוניברסיטה שידבר נגד ישראל, בוודאי מרצה שיביע תמיכה בטרור, יפוטר מעבודתו לאלתר ואם האוניברסיטה לא תפטר אותו היא תחטוף קיצוץ אכזרי בתקציבה. אבל מי מחליט מה זה לדבר נגד מדינת ישראל? לפי החוק הזה מי שקובע מה זה לדבר נגד מדינת ישראל זה יואב קיש. לא המשטרה ולא בית המשפט. הסמכות להחליט מה פירוש לדבר נגד מדינת ישראל נתונה לוועדת המשנה לפיקוח ואכיפה של המל"ג שממנה יואב קיש ושהוא שולט בה. אתם נותנים לפוליטיקאים מהשלטון להחליט מה בעד ומה נגד ישראל, מה מותר להגיד ומה אסור להגיד".
סגן יו"ר הכנסת ח"כ יבגני סובה (ישראל ביתנו) שהינו אחד מיוזמי החוק בירך על תוצאות ההצבעה ואמר: "בניגוד לביקורת שהשמיעו באופוזיציה נגד הצעת החוק אני משוכנע שהצעה זו דווקא מחזקת את עצמאותה של האקדמיה ומעניקה לה כלים אפיקטיביים על מנת להילחם בתופעה פסולה של הסתה נגד מדינת ישראל ותמיכה בטרור. כאזרח ישראלי, כציוני אמיתי וכבוגר האקדמיה איני מסוגל לקבל את העובדה שישנם חברי סגל שמתוקצבים על ידי מדינת ישראל אשר פועלים כנגד המדינה, משמיצים את חיילי צה"ל ותומכים במעשי טרור".
עוד אמר הח"כ האופוזיציוני שתמך כאמור בחוק: "האקדמיה הישראלית, שהינה גורם בעל חשיבות אדירה ומקור גאווה לציבור הישראלי חייבת גם להגן על עצמה מפני אותם גורמים עוינים למדינה המנצלים את שמה הטוב. אני קורא לחבריי באקדמיה ומנהלי המוסדות לקחת חלק פעיל בדיוני וועדת החינוך שבה יתקיימו שיח ועבודה משותפת על נוסח הצעת החוק לקראת אישורו הסופי בכנסת".