המוסד הודיע הערב (רביעי) באמצעות משרד ראש הממשלה כי קטאר ומצרים העבירו לצוות המשא ומתן את התייחסות חמאס למתווה עסקת החטופים. "ישראל בוחנת את ההתייחסות ותשיב למתווכות את תשובתה", נמסר.
לפי דיווח בYent גורמים בכירים במערכת הביטחון המעורבים בפרטי הדיונים מסרו כי מדובר ב"הצעה הכי טובה שהייתה עד עכשיו", וטענו כי יש בה "בסיס להתקדם ממנו". לדבריהם, "עדיין יש סוגיות שצריך לברר אותן, כמו הנוכחות בציר פילדלפי, וסוגיית הווטו של האסירים".
עם זאת, נזכיר, עדיין קיימים פערים משמעותיים בין הצדדים שנוגעים לשלבים שתיים ושלוש. אחד, סעיף שמונה, עוסק ברוחב המשא ומתן, והשני, סעיף 14, עוסק באורך המשא ומתן. לפי ההסכם, לא יאוחר מהיום ה-16 להפסקת האש של השלב הראשון יחל מו"מ על השלב השני.
בתוך כך, המדינות המתווכות התחייבו לעשות הכל כדי לוודא מיצוי המשא ומתן ולהגיע להסכם, תוך שהן מוודאות כי שני הצדדים מקיימים דיון רציני לעסקה.
לפי דיווח של העיתונאי איתמר אייכנר, בארגון הטרור חמאס דורשים שהמשא ומתן יימשך בלי אפשרות להפסיקו למעשה, עד שיושג הסדר מתקדם לשלבים נוספים. כרגע ישראל הודיעה כי אם תסכים למשא ומתן ללא הגבלת זמן או איום לפתוח באש, היא תיגרר למשא ומתן שנים, בלי תוצאות ובלי לשחרר את החטופים שעדיין מוחזקים בתנאים משפילים בשבי.
לדברי גורמים בכירים במערכת הביטחון, לשני הצדדים יש אינטרס עליון להגיע להסכם וגם המערכה בצפון תלויה במציאות שתהיה ברצועת עזה, ובלי קר לתוצאות המו"מ מול חמאס נראה שהמשבר עם חיזבאללה ואיראן יכול להוביל לפיצוץ ועימות צבאי רחב
בממשלה מבינים שארבעת השבועות הקרובים יהיו מאוד עצימים ביחס לכל מה שהכרנו. התוכניות של הצבא לארבעת השבועות הקרובים מאוד דרסטיות. והמומחים בישראל מעריכים שלראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, אין השפעה על סינוואר והעסקה.