פסיקת שופטי הבג"ץ המחייבת באופן מיידי גיוס של 3000 תלמידי ישיבות וברכים בגיל גיוס, אינה חזות הכל, גם עצירת תקציבי הישיבות היא לא המכה האנושה ביותר.
השוט הכלכלי האכזרי הוא מניעת ההנחות בארנונה לרבבות משפחות צעירות של אברכים וביטול סבסוד מעונות היום למשפחות עם ילדים רכים - בבחינת גזירה שהציבור לא יוכל לעמוד בה.
אחרי פסק הדין של בג"ץ, היועצת המשפטית לממשלה, ציינה במכתבה היום כי היא בוחנת ברצינות שלילת הטבות נוספות הקיימות ביחס לאברכים מלבד עצירת התקציבים לישיבות, בין היתר למשל סבסוד והנחות שניתנות למעונות.
במכתב שהעבירה למשרדי האוצר והחינוך נכתב, "יש להימנע מכל פעולה להעברת כספים באופן ישיר או עקיף שיש בה משום תמיכה בפעילותם של אלה שנמנעים מגיוס או שיש בה משום עקיפת פסיקתו של בית המשפט. פסיקה זו משליכה על תמיכות ואפיקי מימון אחרים המיועדים לתלמידי מוסדות תורניים החייבים בשירות צבאי".
התמיכות העיקריות כאמור הן הנחה במעונות היום והנחה בביטוח הלאומי. בנוסף, קיימות תמיכות נוספות ממשרדי ממשלה נוספים כמו הנחות בארנונה לפי מדרג זכאות וכדומה.
בחודשים האחרונים, התקיימו דיונים משפטיים במשרדי הממשלה, בשאלה אם ישנם תקציבים נוספים שמחובת הממשלה לעצור, היות שהם מיועדים לחייבים בגיוס שאינם מתגייסים.
היועץ המשפטי של משרד האוצר, אסי מסינג סבור כי אכן יש לעצור תקציבים נוספים, במאות מיליוני שקלים בשנה. במסמך שחיבר מסינג בנושא זה עסקה בעיקר בהנחות במעונות יום, בתוכנית לסיוע לנושרים מישיבות שאמורים להתגייס, וכן בהנחה בדמי ביטוח לאומי שלה זכאים אברכים.
בתוך כך הדיונים בוועדת החוץ והביטחון בכנסת בנוגע לחוק נמשכו היום אך גם שם אומרים כי הם לא באמת יודעים כיצד אפשר להעביר חוק שיעמוד מצד אחד במבחנים משפטיים של שוויון, ומנגד יספק את הדרישות של המפלגות החרדיות.
יו"ר הוועדה יולי אדלטיין הצהיר היום בפתח הדיונים כי אין בכוונתו לחוקק חוק בלי הסכמה רחבה שתכלול כמה שיותר נציגים מכל סיעות הכנסת, בלי זה הוא הצהיר כי לא יקודם חוק, כעת לדברי גורמים המעורבים בדיונים "אנחנו נמצאים במבוי סתום".