במהלך ישיבת הממשלה, שהתכנסה היום (ראשון), במקביל ללחימה ברצועת עזה ולמתיחות הביטחונית הכבדה בצפון - התייחס ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לטענות שנשמעו על שינוי מטרות המלחמה.
בדבריו, תקף במרומז בין היתר את בני גנץ וגדי איזנקוט, חברי הקבינט שפרשו מהממשלה בתחילת השבוע שעבר עם מפלגתם.
לפי הדיווח של העיתונאי עמית סגל, נתניהו אמר היום בישיבה: "אנחנו במלחמה רב חזיתית. לגבי הדרום - יש לנו מטרות והיעד הזה לא שונה".
עוד אמר: "יש כאלה שמבקשים לשנות את המטרות, ולהבנתי זה מהשניים שפרשו. הם רוצים החלטות מכובסות של תבוסה ולהשאיר את חמאס על כנו - זה לא מקובל עליי".
הכתבת המדינית של חדשות 13 מוריה אסרף פרסמה ציטוטים של נתניהו מתוך ישיבת הממשלה המתנהלת נגד צה״ל.
״יש לנו מדינה עם צבא ולא צבא עם מדינה", אמר נתניהו לפי הדיווח. "כדי להגיע ליעד של חיסול היכולות של חמאס קיבלתי החלטות שלא תמיד היו מקובלות על הדרג הצבאי״.
מהמחנה הממלכתי נמסר בתגובה לדבריו של נתניהו בישיבת הממשלה: "תבוסתנות: לפחד לתת לצה"ל לתמרן. למסמס את הכניסה לחאן יונס ורפיח. להסס להעביר את המאמץ האופרטיבי צפונה. ולסרב להגדיר את החזרת תושבי הצפון לבתיהם בביטחון כחלק ממטרות המלחמה. בעתיד עוד ייחשפו הפרוטוקולים ואז ידע הציבור מי היסס ומי חתר לניצחון אמיתי".
כזכור וכפי שדווחנו ב'כיכר השבת', אתמול חבר הכנסת והרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט התראיין בחדשות 12 והתייחס לפרישתו מקבינט המלחמה ומהממשלה חרף הימים הקשים.
"השיקולים הזרים והפוליטיים שחדרו לחדר הדיונים גרמו לעזיבתנו. לא הייתה שאלה בכלל אם נכנס בהתחלה. בחודשים הראשונים, העסק התנהל בצורה עניינית ובשלושה חודשים האחרונים הבנו שנכנסו שיקולים זרים לחדר הקבינט. האופן שבו נתניהו קיבל החלטות - לסיים את שלב ב' ולעבור לשלב ג', זו החלטה פוליטית".
"נתניהו מונע את האפשרות להתקדם כי החשש שלו הוא שאנשי הקואליציה שלו, סמוטריץ' ובן גביר יגידו לא".
עוד אמר איזנקוט: "נתניהו הישן שפעלתי תחתיו כרמטכ"ל היה מבין שצריך לעשות מהלך יותר מהיר בעזה והוא היה מבין שצריך להחזיר חטופים גם כחובה מוסרית וגם כחובה אסטרטגית. הוא היה חותר להסכם שלום עם סעודיה. הוא היה מעביר חוק גיוס שמחזק את הצבא ולא מחליש אותו. היינו צריכים להלחם איתו על דברים. הוא מושך כל דיון ואומר שיקבל החלטה בהמשך. אחר כך תמיד יש הדלפה על משהו שבן גביר אמר וברור שיפחיד את נתניהו",
"ראיתי נתניהו אחר בשמונת החודשים האחרונים ממי שהכרתי כרמטכ"ל. גם כששר הביטחון מעמת אותו - אין הצבעה. נתניהו הוא זה שמרח את הכניסה לרפיח. המשיכה הזו היא משיקולים פוליטיים בין היתר. אני מצפה ממנו להיות ענייני ולומר אמת לציבור". בליכוד הגיבו: "נתניהו הוא זה דחף לפעולה ברפיח גם במחיר של עימות עם האמריקאים".
"נתניהו מתקשה מאוד לקבל החלטות מנהיגותיות קשות. אני רוצה לראות אם הוא ידחוף להגיע לעסקה אחרי רפיח. אני יודע שההצעה האחרונה שהקבינט אישר ולצערי נתניהו לא רצה להביא אותה לקבינט המורחב היא מפני שחשש משותפיו. אני מאמין שהמתווה האחרון, מתווה נתניהו, הוא המתווה הנכון ועליו צריך להתעקש".
מהליכוד נמסר בתגובה: "בניגוד גמור לטענותיו של אייזנקוט, ראש הממשלה היה זה שדחף לפעולה ברפיח גם במחיר של עימות מול האמריקנים. ראש הממשלה מקבל החלטות כל הזמן, רק לא את ההחלטות אייזנקוט וגנץ דחפו להם, שמשמעותן היתה כניעה לחמאס והשארתו על כנו. עמדותיו של ראש הממשלה נגזרות אך ורק משיקולי ביטחון המדינה, שרוב הציבור תומך בהן ולא מלחץ פוליטי כזה או אחר. השיקול הפוליטי היחיד היה של אייזנקוט וגנץ שבחרו לפרוש מקבינט המלחמה בגלל ההתרסקות בסקרים".