

מליאת הכנסת הצביעה הלילה על החלת הרציפות בחוק הגיוס שאושר על ידי ממשלת בנט-לפיד, בקריאה ראשונה. הלילה, אישרו חברי הכנסת ברוב של 63 תומכים מול 57 מתנגדים, את המשך קידום הצעת החוק.
יצוין כי בכנסת הקודמת, חברי הכנסת של המפלגות החרדיות, ש"ס ויהדות התורה, התבטאו בחריפות נגד הצעת החוק - וכעת הצביעו בעדה. מהצד השני, מפלגות האופוזיציה שהיו אז בשלטון וקידמו את החוק, הצביעו כעת נגדו תוך שהם תוקפים כי הוא מאפשר את המשך ה'השתמטות החרדית מגיוס לצה"ל".
היחיד מבין חברי הקואליציה שהצביע נגד הצעת החוק, הוא יואב גלנט. שר הביטחון הודיע מראש כי יתנגד לחוק, ובחשבון שלו ברשת החברתית X הסביר: "עם ישראל מייחל להסכמות - שינויים לאומיים מבצעים בהסכמה רחבה. אסור לנו לעשות פוליטיקה קטנה על גבם הגדול של לוחמי צה״ל".
כעת, הצעת החוק תעבור לוועדת החוץ והביטחון, שם יתחולל הקרב הגדול, כאשר רבים מחברי הכנסת של הקואליציה שהצביעו הלילה בעד החוק הסבירו כי מדובר במהלך טכני בלבד, וכי בוועדה ידרשו להכניס בו שינויים רבים - שיביא לגיוס של יותר לומדי תורה.
יאיר לפיד הגיב אחרי אישור החוק: "אחד מרגעי החרפה הבזויים ביותר של כנסת ישראל אי פעם. בעיצומו של עוד יום קרב קשה ברצועה, ממשלת ההפקרות מעבירה חוק השתמטות וסרבנות. הכל פוליטיקה. אפס ערכים".
מהמחנה הממלכתי נמסר: "ראש הממשלה והקואליציה הוכיחו הלילה שהם חזרו ל-6.10. בזמן מלחמה, כשחיילי צה"ל נלחמים על הבית, הם נאבקים להנציח את הפטור משירות. עוד לא מאוחר להעביר מתווה רחב וכולל שיספק את צורכי הביטחון והחברה".
אביגדור ליברמן הגיב: "באישון לילה, בשעה שמיטב בנינו ובנותינו נלחמים בשדה הקרב, ממשלת ישראל עשתה צעד נוסף בדרך לחוק השתמטות שמהווה פגיעה קשה בחיילי צה"ל ומשרתי המילואים ובניגוד לצרכי מערכת הביטחון - והכול לשם הישרדות פוליטית. מגיע לאזרחי ישראל הנהגה אחרת, הנהגה שתהיה ראויה להם".