האם זו אחת הסיבות לפרישת גנץ ואייזנקוט מהקואליציה? יממה בלבד לאחר ההצהרה הדרמטית על פירוק 'ממשלת האחדות' מליאת הכנסת צפויה להצביע בסוף היום (שני) במליאה על החלת דין רציפות לחוק הגיוס שעבר בקריאה ראשונה במליאה בכנסת הקודמת למרות התנגדות החרדים, מתווה אותו מנסה לקדם הממשלה הנוכחית בתמיכה שקטה של המפלגות החרדיות.
המוקש הפוליטי שבעוד שבכנסת הקודמת, גנץ ולפיד הובילו בכול הכוח את המתווה המוצע, כיום הם מתנגדים לו בחריפות, יו"ר המחנה הממלכתי שאמש פרש מממשלת החירום הביע כבר מספר פעמים את עמדתו לכך שמה שהיה נכון אז, לא רלוונטי היום.
דין רציפות על הצעת חוק המונחת על שולחן נשיאות הכנסת, מאפשר קידום מהיר ומשמעותי של החוק וחוסך שעות רבות של דיונים בוועדה הרלוונטית לקראת ניסוח החוק והעברתו להצבעה בקריאה שניה ושלישית.
למרות ההתנגדות העקרונית להחלת יעדי גיוס קשוחים על הציבור החרדי אותה מציגים בש"ס ויהדות התורה, במפלגות החרדיות העבירו מסר לראשי הקואליציה לפיו הן יצביעו בעד החלת דין הרציפות לחוק.
רוב מוחלט בקואליציה סבור כי מדובר בהליך טכני ולכן להצעה להחלת דין הרציפות צפוי להיות תמיכה של רוב במליאה למרות הסתייגות שר הביטחון יואב גלנט וחה"כ טלי גוטליב מהליכוד לחוק, והתנגדותו המובהקת של השר פרוש שאינו מצביע בגלל התפטרותו במסגרת החוק הנורבגי.
במסדרונות הפוליטיים משוכנעים שהחוק עצמו לא יעבור בנוסח המוצע כעת וכי מדובר בהצגה בלבד. בקואליציה מעריכים כי בג"ץ צפוי לפסוק נגד החוק שהממשלה מנסה לקדם, וישרטט מתווה אחר שיש לקדם כדי לעמוד בצורכי צה"ל ובשוויוניות. ולכן הדעה הרווחת היא שחוק שהממשלה מנסה לקדם נועד רק כדי להרוויח עוד זמן הישרדות לממשלה ללא הכרעה.
בפועל, ההתנגדות לחוק משמעותית גם בקרב מפלגות הקואליציה, חברי הכנסת משה סעדה ודן אילוז, לצד השר עמיחי שיקלי, הודיעו כי למרות שיצביעו הלילה בעד דין הרציפות לחוק הגיוס - הם לא יתמכו בו בקריאות שנייה ושלישית אם לא ייעשו בו שינויים משמעותיים.
גם יו"ר ועדת חוץ וביטחון, חה"כ יולי אדלשטיין, צפוי להערים קשיים על נוסח החוק המוצע בדיוני הוועדה בראשותו אליה צפוי להגיע החוק להכנה סופית לקריאה שניה ושלישית. ההערכה היא שלמרות החלת דין רציפות, הרוחות בקואליציה יהיו סוערות במיוחד על רקע הדיונים בסעיפי החוק שלבסוף צפוי להתנפץ כאמור על סלעי הבג"ץ.
אך בפוליטיקה 'אמנות הפיכת הבלתי אפשרי למעשי', טרם נאמרה המילה האחרונה, בעיקר כי הנציגים החרדים חוששים מאוד מאפשרות של הפלת הממשלה שנראית להם כעת הכי טובה להם מבחינת המדיניות והעברת התקציבים למוסדות התורה מול החלופות הפוליטיות שעשויות מאוד להיות במידה ויתרחשו בחירות על רקע אירועי המלחה והאכזבה מהממשלה.
ומי יודע, אולי נציגי המפלגות החרדיות המתנגדים לסנקציות, יהיו אלו שיפעלו לתמיכה של אחרים בחוק תוך כדי שיטת הסתייגות וקריצה.