מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף רסאן עליאן נסע אתמול (רביעי) לקהיר כדי לנסות לשכנע את המצרים לאפשר העברה מחדש של סיוע הומניטרי לעזה למרות הכיבוש הישראלי של מעבר רפיח. המצרים הקפיאו את ההעברה כל זמן שמעבר רפיח סגור - אך הבעיה היא שבישראל טרם התקבלה ההחלטה מי ישלוט בשטח ועדיין מתנהלים דיונים בנושא.
בעקבות כך, בצמרת מערכת הביטחון הביעו חשש שאם השליטה תישאר בידי צה"ל, זה יגביר את הלחץ המצרי שגורם לכך שבפועל מועבר הרבה פחות סיוע הומניטרי לרצועת עזה, מה שעשוי לגרום לכאב ראש משמעותי לישראל מול שופטי בית הדין הבינלאומי בהאג.
להמחשה - לפי הדיווח של חדשות N12 המצרים העבירו עד כה 350 משאיות מידי יום, ועתה ישראל מצליחה, אחרי מאמצים רבים, להעביר 200 משאיות ביום בלבד.
כזכור, קהיר הצטרפה לתביעה של דרום אפריקה נגד ישראל בבית הדין הבין-לאומי בהאג. משרד החוץ המצרי מסר לפני יומיים כי "נתמוך בתביעה של דרום אפריקה נגד ישראל בהאג, לנוכח ההחמרה והיקף ההתקפות הישראליות נגד אזרחים פלסטינים ברצועת עזה", נכתב בהודעה. "הרס תשתיות ברצועה ודחיפת הפלסטינים לעקירה מחוץ לאדמתם, מה שהוביל למשבר הומניטרי חסר תקדים".
שר החוץ המצרי סאמח שוכרי הביע אז חשש מ"פגיעה עצומה" באזרחים בעזה והביע את התנגדותו לכניסת צה"ל לרפיח. "קוראים להגיע להפסקת אש ולשחרור חטופים ואסירים, למרות שסבב המשא ומתן לא הוביל לכך", אמר. "יש להגיע להפסקת אש כדי לעצור את המשבר שההשלכות שלו הובילו להרחבת המלחמה באזור. יש לכך השלכות שליליות על הביטחון והיציבות באזור".