על רקע המתיחות המדינית המחריפה בין ממשל נתניהו לממשל ביידן במערכת הביטחון מביעים חשש שהמשבר ביחסים ישפיע משמעותית על משלוחי הנש המועברים מארה,ב לישראל כדי להמשיך את הלחימה בעזה.
הדאגה היא שגם אם לא תהיה הצהרה מפורשת על האטה או צמצום משלוחי הנשק, בפועל זה מה שיקרה ותהיה לכך השלכה מבצעית. כך לפי דיווח של העיתונאית לילך שובל ב'ישראל היום'.
למרות שבאופן רשמי היחסים בין ישראל לארה"ב תקינים, בפועל הצבא האמריקי הכפוף ישירות לנשיא, יכול להערים קשיים ביורוקרטיים רבים ולצמצם או להאט את משלוחי הנשק מבלי לדבר על כך באופן פומבי.
לפי הדיווח, מתחילת המלחמה, הגיעו לארץ יותר מ-300 מטוסים וכ-50 אניות עם אמצעי לחימה וציוד צבאי, שהכילו כ-35 אלף טונות של מערכות נשק, פצצות, אמצעי לחימה, ועוד. משלוחי הנשק והתמיכה הברורה של ארה"ב בישראל מתחילת המלחמה מיד אחרי הטבח שאף כללו את ביקורו של ביידן, אפשרו לצה"ל להילחם במשך חמשת החודשים האחרונים בעזה, תוך שמירה על מוכנות אסטרטגית צבאית לעימות צבאי נרחב בצפון.
כזכור, נתניהו התייחס בראיונות לתקשורת האמריקנית לסוגיה הבוערת שעוסקת בסיום הלחימה ואתמול אף הבהיר בישיבת הממשלה כי "בקהילה הבינלאומית יש מי שמנסים לעצור את המלחמה עכשיו, לפני השגת כל יעדיה. הם עושים זאת על ידי מאמץ להביא לבחירות עכשיו, בעיצומה של המלחמה".
מבחינה מדינית רחבה, ישראל לא רק תלויה באספקת משלוחי הנשק של ארה"ב, אלא גם בתמיכה הבלתי מסויגת שלה באו"ם באמצעות הטלת וטו במועצת הביטחון, ובהפעלת לחץ על קטאר ועל מצרים כדי שאלה ילחצו בתורן על חמאס לטובת עסקת חטופים.
אתמול עקץ נתניהו בדבריו את אנשי ממשל ביידן ואמר: "לידידינו בקהילה הבינלאומית אני אומר - הזיכרון שלכם כל כך קצר? כל כך מהר שכחתם את 7 באוקטובר, את הטבח הנורא ביותר שבוצע נגד יהודים מאז השואה?"