הנתונים המלאים

מי הפסיד, מי ניצח ומי יש לו סיכוי להפתיע בסיבוב שני | תמונת מצב מהערים החרדיות

התרגיל המבריק בערד שהוביל למהפך של ממש ולהדחה מפתיעה, הקרב הצמוד והמותח ברכסים שהסתיים על חודם של 70 קולות, הדרמה במועצה מקומית קרית יערים, תמונת המצב ממועצת העיר בני ברק, המהפך בבית שמש וההישג בטבריה - אלו נתוני האמת מהקלפיות בריכוזים החרדים (חרדים)

|
40
| כיכר השבת |
המשדר המרכזי של הציבור החרדי - בשידור חי

ירושלים

נתחיל עם ירושלים. ראש העיר המכהן משה ליאון, זכה לתמיכה גורפת של 81.5% תמיכה בתום ספירת כל הקולות. בכך, הוא הביס את יריבו החילוני יוסי חביליו שזכה לתמיכה דלה במיוחד של 18.8% בלבד.

למועצת העיר ירושלים יש רוב חרדי ל-5 השנים הבאות. מפלגת דגל התורה הליטאית זכתה ל-19.7% בעוד מפלגת ש"ס הספרדית לא מצליחה להשיג את הבכורה ומסתפקת ב-18.5%. למקום השלישי הגיעה המפלגה החילונית בראשות המועמד יוסי חביליו עם 11.5% תמיכה. מיד לאחריהם המפלגה החילונית המתחרה - התעוררות - עם 10.5% תמיכה.

אגודת ישראל לא מצליחה לצמצם את הפער מאחותה הליטאית והיא מגיעה למקום החמישי עם 10.1% בלבד. משה ליאון מצליח לשלש את כוחו במועצת העיר והוא גורף תמיכה של 6.9%.

למקום השביעי הגיע אריה קינג וסייעתו מאוחדים עם 5.2% תמיכה. צמוד לקינג - הציונות הדתית וחגית משה עם 5% תמיכה.

את הרשימות למועצת העיר נועלות בני תורה של הפלג הירושלמי, הליכוד ונועם. הפלג רושם ירידה באחוז המצביעים וזוכה ל-3.1% מהקולות. הליכוד מעט מעליו עם 3.5% ונועם עם 2.7%.

בני ברק

ראש העיר לשעבר חנוך זייברט, חוזר לכס ראש העיר לאחר שזכה ב-59% מקולות המצביעים. יריבו מש"ס, שר הבריאות אוריאל בוסו קיבל 36.6% מקולות המצביעים ומועמד הליכוד יעקב וידר מסיים את המירוץ עם 4.4% בלבד.

במועצת העיר - לראשונה רצו בנפרד דגל התורה הליטאית ואגודת ישראל החסידית, כאשר גם בבני ברק, כמו בירושלים - דגל נוטלת את הבכורה עם 35.3% מהמצביעים. אחריה - בפער ניכר, ש"ס הספרדית עם 25.7%.

למקום השלישי הגיעה מפלגת אגודת ישראל עם 23.5% בלבד. הפלג הירושלמי והליכוד זוכים ל-5.9% ו-4.9%, ורשימת 'טובת העיר' של חסידי ראש הישיבה מגור הגאון רבי שאול אלתר עם 4.6%.

בית שמש

העיר בה תוצאות המדגמים אכזבו היא בית שמש. בעוד שתוצאות המדגם העניקו ניצחון מוחץ לראש העיר המכהנת עליזה בלוך, יחד עם ראש העיר לשעבר ומועמד ש"ס משה אבוטבול ושלחו אותם לסיבוב שני, בעוד גרינברג סיים במקום השלישי - הרי שתוצאות האמת הראו על מהפך אמיתית.

מועמד דגל התורה שמוליק גרינברג סיים את המירוץ המותח בעיר השסועה והמפולגת במקום הראשון עם 35.7%, בעוד שני יריביו התחרו ביניהם עד לתוצאות הסופיות על מקום בסיבוב השני.

מי שככל הנראה תתמודד מול גרינברג בבחירות בעוד שבוע וחצי, היא ראש העיר המכהנת עליזה בלוך שזכתה ל-32.4%, בעוד אבוטבול מסיים את המירוץ במקום השלישי עם 31.9% והוא ימשיך לכהן כסגן שר החקלאות.

יש לציין, כי בית שמש, כעיר מעורבת, ממתינה לספירת קולות החיילים והמעטפות הכפולות, אם כי מספרן של המעטפות אינו יכול לשנות את מיקומי המתמודדים.

במועצת העיר, דגל התורה, כמו בכל הערים הגדולות, זוכה להיות הרשימה הגדולה עם 18.8% מהקולות, ואילו ש"ס זוכה ב-16.3% מהקולות.

רשימת כח בראשותו של שמעון גולדברג מקבל 13.7% מהקולות ואילו אגודת ישראל של גור וויז'ניץ מקבלת 10.4% מהקולות.

רשימתה של ראש העיר עליזה בלוך מקבלת 11.1% מהקולות. הליכוד עם 9% מהקולות ו'דרך' של החרדים המודרנים עם 6.5%.

יו"ר הציונות הדתית נתי גבאי זכה ל-5.1% ורשימתה של רינה הולנדר קיבלה 5.2% מקולות המצביעים.

הרשימות של הפלג הירושלמי וישראל בתינו לא עברו את אחוז החסימה.

אלעד

העיר הקטנה והחרדית, שהייתה במוקד הבחירות ולא בפעם הראשונה, מספקת את התוצאה המפתיעה ביותר בריכוזים החרדים. בעוד שהכל חזו קרב צמוד של ממש, הרי שמועמד ש"ס יהודה בוטבול מביס את יריבו וזוכה לתמיכה של 55.3% מתושבי העיר בעוד ראש העיר המכהן בעשור האחרון זוכה לתמיכה של 44.7% בלבד.

במועצת העיר - ש"ס שומרת על כוחה כמפלגה הגדולה בעיר עם 34.5% מהמצביעים. במקום השני מפלגת אגודת ישראל עם 20.4% כשמיד לאחריה דגל התורה הליטאית עם 18.4% מהמצביעים.

רשימתו של ברק צברי מקבלת 3.7% תמיכה, רשימתו של אברהם דיין עם 3.5% ובני תורה של הפלג הירושלמי עם 3.2% בלבד.

חיפה

לראשונה בתולדותיה של בירת הכרמל - היא נגררת לסיבוב שני. ראש העיר לשעבר, שהובס לפני 5 שנים ע"י עינת קאליש, לא מצליח לנצח בסיבוב ראשון אולם הוא גורף את ההישג הכי גדול בין שלל המועמדים (12 מתמודדים בסה"כ!) וזוכה לתמיכת 36.3% מהמצביעים.

למקום השני המקנה את כרטיס הכניסה להתמודדות מול יונה יהב, מגיע דוד עציוני שנתמך ע"י אגודת ישראל וש"ס עם 21.9% תמיכה, בעוד שהמועמד יעקב בורובסקי שנתמך ע"י דגל התורה הליטאית מגיע רק למקום השלישי ובפער ניכר מעציוני - עם 11.8%.

יונה יהב רושם גם הישג לרשימתו למועצת העיר והוא מקבל את הכי הרבה קולות גם שם עם 13.6% מהקולות.

ש"ס ואגודת ישראל זוכות לתמיכה של 3.5% לכל אחת מהרשימות, ואילו דגל התורה (דגל לתושב) צמודה אליהם עם 3.4%.

טבריה

הישג עצום למקובל הקדוש הגאון רבי דב קוק נרשם אמש כאשר יוסף נבעה, שנתמך על ידו מנצח בסיבוב הראשון ומביס את כל יריביו עם 51.8%, בעוד שראש העיר לשעבר רון קובי מגיע למקום השני עם 22.9% בלבד.

הגר"ד קוק רושם ניצחון אדיר גם במועצת העיר ורשימתו - מאמינים בטבריה, זוכה לרוב במועצה עם 29.6% מהמצביעים. במקום השני הרשימה של רון קובי עם 19.1%.

ש"ס, שהתחרתה ברשימת מאמינים בטבריה של הגר"ד קוק, זוכה ל-11% בלבד ואילו הציונות הדתית זוכה ל-6.3% מהמצביעים.

ערד

תרגיל מבריק במיוחד של חסידות גור, מביא למהפך של ממש בעיר הדרומית ולהדחתו של ראש העיר מטעם יש עתיד ניסן בן חמו, כאשר המועמד שנתמך בחשאי ע"י גור, יאיר מעין, זוכה ל-49.1% מהמצביעים בעוד שרה"ע בן חמו מקבל 40.9% בלבד.

גם במועצת העיר מובטח לראש העיר החדש רוב בטוח וקל כאשר אגודת ישראל מובילה את הרשימה עם 33.2% מהמצביעים, הליכוד בראשות יאיר מעין עם 9.5%, ויחד עם מאמינים בערד שזוכה ל-5.5% הם מונים קרוב למחצית מחברי מועצת העיר.

רשימתו של ראש העיר המודח ניסן בן חמו "עתיד חדש לערד" (יש עתיד), זוכה ל-24.4% בלבד. ערד בתינו (מבית ישראל בתינו) מקבלת 14% תמיכה.

אשדוד

ראש העיר המכהן יחיאל לסרי, מנצח בסיוב ראשון ועל הדרך מביס את יריביו עם תוצאה של 48.2% תמיכה. יריבתו העיקרית הלן גלבר, סיימה את המירוץ עם 19% תמיכה ואילו מועמד ישראל בתינו שמעון כצנלסון, קיבל רק 13.6% מקולות המצביעים.

הרשימה הגדולה ביותר באשדוד היא ש"ס בראשותו של אבי אמסלם עם 16.6% תמיכה. הלן גלבר ורשימתה מגיעים למקום השני עם 10.9% תמיכה ואילו אגודת ישראל עם 13% תמיכה. הרשימה המאוחדת של דגל התורה, בעלזא ושלומי אמונים, מפתיעה וזוכה ל-8.4% תמיכה.

רשימתו של ראש העיר יחיאל לסרי מקבלת 7% תמיכה ואילו הרשימה של ישראל בתינו בראשות המועמד שמעון כצנלסון זוכה ל-9.3% תמיכה. רשימתו של ברק סרי זוכה ל-6.9%.

קרית יערים - טלזסטון

ראש המועצה המקומית המכהן מנצח במירוץ לראשות המועצה - אך יתקשה מאוד להתנהל בהיעדר רוב בקרב חברי המועצה. יצחק רביץ זכה ל-63.9% מקולות המצביעים בעוד ש-36.1 הצביעו פתק ירוק.

במועצת העיר נרשמה הפתעה עם דרמה של ממש כאשר הרשימה הגדולה ביותר נחשבת לאופוזיציה של ממש לראש המועצה. רשימת "שץ" קיבלה 51.6% מקולות המצביעים בעוד רשימת "יד" בראשותו של ראש המועצה רביץ זוכה ל-48.4%.

רכסים

במסגרת הקרבות בין ש"ס לדגל התורה בכל הארץ, רכסים לא הצליחה להימלט מקרב קשה, ארוך, מותח וצמוד במיוחד בסופו ניצח מועמד דגל התורה יצחק רייך עם 50.6% מהמצביעים בעוד שיריבו, מוטי ויזגן מש"ס מסיים את המירוץ עם 49.4%.

ש"ס זוכה אמנם להיות המפלגה הגדולה עם הכי הרבה חברי מועצה כאשר הרשימה הספרדית מקבלת 49.3% מהקולות, אולם ללא יכולת אמיתית להקים "גוש חוסם". דגל התורה זוכה ל-45% מהקולות ואילו הליכוד, שתומכת בדגל התורה מקבלת 5.7% מהקולות.

מודיעין עילית

בעיר החרדית בבנימין, לא היו מתמודדים ולמעשה, ראש העיר יעקב גוטרמן התמודד לבדו וקיבל 82.2% מהקולות כאשר רק 17.8% מתושבי העיר שמו בקלפי פתק ירוק כמחאה.

במועצת העיר - יהדות התורה זוכה ל-70.4% מהמצביעים, ש"ס ל-18.8% מקולות המצביעים ורשימת בני תורה של הפלג הירושלמי זוכה ל-10.2%. רשימתו של הגר"צ פרידמן לא עוברת את אחוז החסימה עם 0.6% מהקולות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

40 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

29
מדהים כמה הכתב מוטה לטובת דגל התורה ונגד ש"ס שחשוב לו שש"ס לא משיגה את הבכורה בירושלים לפי אחוזים במקום לספור מנדטים ולפרגן לש"ס על עלייה במנדט בירושלים
זה ברור לכולם שכיכר השבת בבחירות הללו חתומה על הסכם עם ג' ונגד ש"ס, זה מובן מבין השורות של כל כתבה שנייה. טוב שיש עוד אתרי חדשות חרדים שניתן לראות חדשות-לא מוטות, ללא נגיעות לצד אחד ונגד כלפי צד שני.
28
הזוי כמה כותב השורות בעד דגל ונגד ש"ס שהוא קורא לה "ש"ס הספרדית" ולעומת זאת לדגל הוא לא קורא "הליטאית" ולאגודה "החסידית" (גזענות מיותרת כבר אמרנו ... אולי פטרונות ??)
פשוט רובם חושבים ששס זה של מסורתים לכן צריך לציין ש"ס הספרדית
27
הצלחחה מרשימה לדגל התורה ותבוסה משפילה לעץ
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות