היום (שני) מליאת הכנסת תתכנס כדי להצביע על ההצעה להדיח את חבר הכנסת עופר כסיף מחד"ש, שחתם על עצומה התומכת בתביעה שהגישה דרום אפריקה להאג בגין רצח עם בעזה.
לפי החוק, ההדחה יכולה להכנס לתוקפה רק בתמיכה של 90 חברי כנסת לפחות. גורמים בכנסת מעריכים כי כי נכון לעכשיו יש קשיים לגייס את הרוב הנדרש.
אתמול, (ראשון) אמר איש הימין חבר הכנסת לשעבר, יהודה גליק, כי הוא מתנגד להדחת חבר הכנסת עופר כסיף.
"אני מעריך שאם הייתי חבר כנסת היום הייתי מצביע נגד ההדחה", כך אמר ח"כ גליק בשיחה עם מורן אזולאי בערוץ הכנסת. "אני חושב שבאופן עקרוני מדינת ישראל להיות מדינה דמוקרטית ולאפשר חופש דיבור קיצוני", הוסיף ח"כ לשעבר גליק.
כזכור, בתום דיונים סוערים בוועדת הכנסת, אושרה ההצעה להדחה ברוב של 14 חברי כנסת, חברי הכנסת של 'יש עתיד' לא נכחו בהצבעה, מלבד ח"כ נאור שיר. היום, מגיעה ההצעה לשלב הבא והמכריע של הצבעה במליאת הכנסת ובה יידרשו 90 אצבעות בעד.
בדיונים שהתקיימו נציגת היועצת המשפטית, עו"ד סומפולינסקי, התנגדה להדחה ואמרה: "עוצמת שאט הנפש וההתקוממות ממעשהו של חבר כנסת אינן מדד לביסוס עילה להדחה של חבר כנסת מכהן. סלידה מהמעשים וגינוים לחוד, והתגבשות עילה משפטית להדחת חבר כנסת מכהן – לחוד. הדחה של חבר כנסת, חייבת להתבסס על עילות ההדחה הקונקרטיות המנויות בחוק-יסוד: הכנסת, בהתאם לתכלית שעוצבה על ידי חברי הכנסת, כפי שאלו פורשו בפסיקה, ועל פי אמות המידה הראייתיות לקיומן של עילות אלו".
ח"כ עופר כסיף הוסיף כי "הבקשה להדחתי נשענת על שקר. התפיסה המוסרית החד משמעית שלי היא נגד הטבח וכל פגיעה בחפים מפשע. חתמתי על העצומה המדוברת מתוך אמונה שרק הפסקת אש תחזיר את החטופים ותמנע הרג של פלסטינים וישראלים. מי שאני אומר שאני תומך במעשי החמאס, אינו מתווכח עמי, אלא משקר ביודעין".