

השרים בן גביר וסמוטריץ' שהשתתפו אמש (ראשון) בכינוס הימין בירושלים שעודד חזרה להתיישב בחבל עזה, לא חזרו בהם מדבריהם ואף חזרו עליהם היום בנאומים שלהם בפתח ישיבת הסיעה שלהם בכנסת.
בן גביר פתח ואמר: "אנחנו שומעים את פסטיבל הצביעות כל הבוקר של אלו שתוקפים את ההשתתפות של כל אנשי עוצמה יהודית בכנס שערכנו. שומע את זה שלא חתם על הדחתו של עופר כסיף מצקצק בלשונו ותוקף אותנו ואני אומר ליאיר לפיד ולחבריו אל תטיפו לנו מוסר, אנחנו מציעים את הפיתרון הנכון, הרציונלי, המוסרי והאמיתי ולא רק שאנחנו לא מתביישים בפיתרון הזה, אנחנו נחזור עליו שוב ושוב ושוב - עידוד הגירה זה צו השעה".
"הייתי מציע", הוסיף בן גביר, "לכל מדינות עולם להתכנס יחד איתנו, במקום להעביר כסף לאונר״א, להעביר כסף לטרור - להעביר את הכסף לחבילות סיוע שיאפשרו לתושבי עזה מרצונם לעבור ולעודד את ההגירה שלהם מעזה למדינות אחרות לארצות מובטחות שיהיה להם שם טוב יותר. צריך להודות על האמת, כשאני שומע על הפיתרון של היום שאחרי, יש כאלה שרוצים לחזור על אותה טעות ולהביא עלינו את הרשות הפלסטינית, את אלה שמחנכים לטרור, את אלה שמטיפים לטרור או, את אלה שמשלמים לטרור, אותם הם רוצים לשים בעזה".
לדברי בן גביר, "יש כאלה שמדברים על חמולות, כאילו מדובר בשוודים למרות שידוע שהחמולות הללו זה אנשים שבזזו, נכנסו, ביצעו מעשים קשים ורצחו, זה בדיוק חלק מהרוצחים ומי שלא רוצח הוא פרוקסי של הרשות או של החמאס. יש כאלה תמימים, לצערי לפעמים אני שומע את זה גם מחברים בליכוד שמציעים להביא כוח בינלאומי, לא למדנו מהטעויות? לא למדנו ממה שהיה עד היום? הפיתרון הנכון, זה אנחנו חוזרים הביתה. לא רק לגוש קטיף, אלא לכל רצועת עזה, מקימים שם בסיסים, חוזרים לשם ומעודדים הגירה, בשלב הראשון מאות אלפים, נעשה תוכנית פיילוט, ופשוט נעביר אותם לארצות מובטחות יותר".
עוד אמר בן גביר: "מי שאומר לי עכשיו "רגע אבל מה יגיד האג" אני חייב לומר, שמעתי את יואב גלנט לא פעם מטיף לנו מוסר, ואמר לנו: "תיזהרו בדברים שלכם, השתמשו נגדכם בהאג", צחוק הגורל, שבסוף בית הדין בהאג מבסס את הדברים שלו על הדברים של יואב גלנט. האג שמאג!אנחנו מחויבים לחיילי ישראל, למדינת ישראל, לתושבי העוטף, לאזרחי ישראל — וכך נמשיך לעשות. עוד משפט אחד, על הדיווחים המאוד מטרידים על שינוי נוהלי פתיחה באש, דיווחים שמעלים כל מיני חיילים, זה עלה גם בעיתונות, בתקשורת, אמירה שלא מאפשרים לירות במי שמתקרב לגבול".
לסיום אמר בן גביר: "אני דיברתי עם מזכירו הצבאי של ראש הממשלה, אבי גיל, שהכחיש בפניי את הדברים. יחד עם זאת, מבירורים שערכתי היום, ואני אמשיך לעשות את הבירורים האלה, יש טענה של יותר ויותר חיילים שלא מאפשרים להם לראות במי שמתקרב לגבול, אם זה קורה – זה קו אדום. העברתי מסר, העברנו מכתב לראש הממשלה, אמרנו לו בצורה מפורשת: אם אלה הדברים, אנחנו נשבש את עבודת הקואליציה, כולי תקווה שאלה לא יהיו הדברים. כולי תקווה שאם יש החלטה אומללה כזו, ראש הממשלה יעצור אותה בזה הרגע, והחיים של החיילים שלנו קודמים לכל.
יו״ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר בפתח ישיבת הסיעה: "המפקדים והחיילים שלנו נלחמים בעוז ובגבורה ומצליחים להשמיד, להרוג ולפגוע במחבלים הנאצים של חמאס, ולייצר שליטה ביטחונית ברצועת עזה, בצפון הרצועה ועכשיו גם בדרומה. כעת אנחנו נדרשים להכרעות כדי להבטיח שההישגים שהשגנו בשטח לא יאבדו, אנחנו כבר ראינו באיוולת הנוראה של הגירוש וההתנתקות מרצועת עזה שאין ואקום ברגע שאנחנו יוצאים וכוחות צה"ל יוצאים אז הטרור נכנס".
"ועל כן", סבור סמוטריץ', "הדרך היחידה להבטיח את השליטה שלנו בשטח לאורך זמן היא באמצעות הקמת ממשל צבאי שישלוט בעזה, יפקח על חלוקת הסיוע ההומניטרי ולא יאפשר לגורמים האזרחיים של חמאס לחזור ולשלוט שם, וזאת עד שתקום מנהיגות מקומית שמתנערת מהטרור שתוכל לטפל בנושאים האזרחיים של תושבי עזה. זה או אנחנו או חמאס".
"הממשל הצבאי", טען סמוטריץ': "גם יוכל לתת את המענה בנוגע לסוגיית הסיוע ההומניטרי, כי כרגע אותן משאיות סיוע הומניטרי מגיעות בסופו של דבר לאנשי חמאס וזה מחזק אותם, נותן להם את הכוח מול האוכלוסייה האזרחית ונותן להם את השליטה בשטח והדרך למנוע את זה היא באמצעות פיקוח של הממשל הצבאי. עוד דבר שהממשל הצבאי צריך לעשות זה לגרש את אנשי אונר"א מרצועת עזה. עכשיו כולם יודעים שהעובדים שלהם היו חלק ממתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר. בכל המתקנים של אונר"א בעזה מצאנו תחמושת, כלי נשק ופירי מנהרות. ולא רק מרצועת עזה, צריך לסלק את אונר"א גם מיהודה ושומרון וגם מירושלים. אונר"א הם תומכי טרור שהמטרה שלהם היא לפגוע במדינת ישראל. בכוונתי לעלות את זה לדיון בישיבת הקבינט הקרובה".
עוד אמר סמוטריץ': "אני שומע שאנשים אומרים שהרעיון של ממשל צבאי הוא קיצוני והזוי בדיוק כמו שאמרו עלי כשדרשתי שצה"ל ייכנס באופן קרקעי לעזה כדי לחסל את איום הטרור מולנו, ולצערי עשינו זאת רק לאחר המכה הכואבת שקיבלנו ב-7 באוקטובר, גם כך כעת בסופו של דבר כולם יבינו שזו הדרך היחידה להמשיך ולייצר שליטה ביטחונית בשטח. וזאת לצד פתרון מערכתי לעתיד רצועת עזה באמצעות אפשור הגירה של מאות אלפי פליטים ערבים שמתחננים לצאת מעזה למקומות אחרים בעולם שבהם יוכלו לחיות בביטחון".
"לצערי", תקף סמוטריץ', "מדינת ישראל טעתה שהחליטה להשתתף בפסטיבל הצביעות בהאג, ושלחה לשם את פרופ' אהרון ברק, שגם נכשל בתפקידו וגם הצביע כנגד מדינת ישראל בחלק מהסעיפים. אני קורא לכל המדינות ששלחו את השופטים שלהם להאג והביעו דאגה לשלומם של הפליטים בעזה, במקום להטיף לנו מוסר על הטיפול בפליטים תוכיחו שהם באמת חשובים לכם ותפתחו את השערים שלכם כדי לקלוט את אותם פליטים מעזה אצלכם".
לגבי עסקת החטופים, אמר סמוטריץ': "אנחנו שומעים כל הזמן דיווחים בתקשורת לגבי הסכמה בפועל של עצירת המלחמה בשלב הראשון לחודשיים. המשמעות של הדבר הזה היא אובדן של כל ההישגים שהשגנו בדם לוחמינו, ותאפשר לחמאס להשתלט בחזרה על השטח ובעצם הדבר הזה יסכן את האפשרות של חזרת תושבי הדרום לביתם ותסכן את שלומם וביטחונם של כל תושבי מדינת ישראל. שחרור המחבלים ההמוני יהפוך את כל יהודי הארץ והעולם ליעד לחטיפות ולכן אנחנו לעולם לא נסכים לעסקה רעה כזו, נקודה".
"לסיום", אמר סמוטריץ', "לצד השליטה הביטחונית אנחנו חייבים לחדש גם את ההתיישבות ברצועת עזה כי אין ביטחון בלי התיישבות, ולא ניתן לייצר נוכחות צבאית בשטח בלי חיים אזרחיים".