היום בערב (שני) צפוי להגיע לישראל, מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, זהו ביקורו החמישי מאז פרוץ המלחמה. המטרה המרכזית של הביקור להוביל לכך שישראל תפחית את עוצמת הלחימה ברצועת עזה, כדי ליצור תשתית נוחה יותר להסדר מדיני מול נסראללה בצפון.
המצב שהכי מקומם את הציבור בישראל זו המציאות של עשרות אלפי תושבים מיישובי קו העימות בצפון שנאלצים לנדוד מביתם דרומה ובאופן רשמי, ההסדר המדיני אליו שואפים בבית הלבן כולל הרחקת חיזבאללה מהגבול עם ישראל כדי לאפשר את חזרת התושבים ליישובים.
באופן מעשי, ישראל כבר ריככה משמעותית את הפעילות הצבאית בצפון רצועת עזה והלוחמים מבצעים רק משימות טקטיות ממוקדות נגד קיני הטרור, עם זאת, טרם הוכרז באופן פומבי ורשמי על מעבר לשלב השלישי במלחמה, והאמריקאים מצפים שישראל תודיע על כך רשמית כדי להרגיע את רוחות המלחמה שנושבות מכיוונו של נסראללה בגבול עם לבנון. תהליך שעשוי להקל על יוזמת שליחו של ביידן, עמוס הוכשטיין שביקר בישראל בסוף השבוע.
המזכיר האמריקני מגיע לישראל גם במטרה לעודד את הסיוע ההומינטרי שנכנס לעזה מהמעברים עם מצרים וישראל. ובמקביל לקיים דיונים עם הצמרת המדינית וחברי הקבינט על סוגיית היום שאחרי המלחמה ברצועה ולהציב יעדים בכל הנושא של השליטה והפיקוח הביטחוני והאזרחי בעזה.
בלינקן מגיע לכאן גם כדי לעסוק ביום שאחרי בעזה - ולברר עם ישראל את תוכניתה: מה יהיה המנגנון שישלוט בעזה, מי יפקח על הביטחון, מי ינהל את הצד האזרחי, מי יממן זאת וכל השאלות שקשורות לכך. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי בלינקן גם ינסה ללחוץ על מדינות ערב המתונות לקחת חלק בתהליך שתעבור הרצועה בתום המלחמה. בלינקן ואנשיו, לפי הדיווח, מבקשים "לאסוף" את עמדותיהן של מדינות ערב בנוגע לעתידה של עזה לפני שיציגו אותן לישראל.
במרכז הדיונים בין ארה"ב לישראל נמצאת גם השאלה ביחס למעורבות הרשות הפלשתינית ברצועת עזה ובישראל מסתייגים לעת עתה מהמתווה האמריקאי לאפשר לרשות הפשתינית לשלוט בעזה.
פגישותיו של בלינקן בישראל יחלו רק מחר (שלישי) והוא צפוי לפגוש את נשיא המדינה יצחק הרצוג; שר החוץ ישראל כץ; ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, השר בני גנץ, ראש השב"כ וראש המוסד ומשפחות החטופים. ביום שלישי בערב הוא יקיים מסיבת עיתונאים, ולמחרת ייפגש עם ראש האופוזיציה יאיר לפיד. לאחר מכן - יעזוב את המזרח התיכון.