נשיא בית המשפט העליון בדימוס, השופט אהרן ברק, יהיה השופט שיצטרף מטעמה של מדינת ישראל לדיון בבית הבינלאומי לצדק בהאג. כך נחשף היום (ראשון) ב-Ynet.
על פי הדיווח, ברק יהיה השופט ה-16 בדיון, כשגם דרום אפריקה - שהגישה את התביעה - תוכל לשלוח שופט מטעמה. הדיון יתקיים בימים חמישי ושישי - השבוע.
המטרה היא להביא לדחיית הבקשה של דרום אפריקה כדי שישראל תוכל להמשיך ללחום בעזה ללא שתהיינה לכך השלכות משפטיות על המדינה והלוחמים.
כזכור, מדינת האפרטהייד לשעבר דרום אפריקה הגישה תביעה נגד ישראל לבית הדין הבינלאומי ודורשת מבית המשפט הפלילי להורות על הפסקת הלחימה כסעד זמני. דרום אפריקה תציג את טענותיה בפני בית המשפט וישראל תתייצב לדיון ביום שאחרי.
יסודה של התביעה של דרום אפריקה היא שישראל מבצעת לדבריה "רצח עם" בפלסטינים, וישראל מתכוונת להוכיח את צדקת דרכה לאחר הזוועות שביצע חמאס בטבח שמחת תורה.
לפי הנוהל, מדינה נתבעת רשאית להוסיף להרכב חמישה עשר השופטים שופט מטעמה במקביל לתובעת שגם לה עומדת הזכות הזאת. את ישראל יכולים לייצג עד ארבעה משפטנים שיגנו על מדיניות הממשלה ופעולות צה"ל ברצועה.
בחירתו של נתניהו בשופט ברק הפתיעה רבים, בשל העובדה שברק בשנה האחרונה התייצב נגד מדיניות הממשלה ותקף אותה בשל קידום הרפורמה המשפטית.
חברת הכנסת מהליכוד טלי גוטליב תקפה היום את הבחירה: "בכל הכבוד, אני לא מסכימה שהנשיא בדימוס אהרון ברק יהיה השופט מטעם מדינת ישראל ועוד לבקשתו של רה"מ נתניהו. מי שיצא שנה שעברה נגד הממשלה והציג אותה באור כה שלילי, עכשיו ייצג את המדינה? וזה בחסות ממשלת ימין. אין לתאר".