למרות שפורסמו הכחשות מצד גורמים פוליטים ומדיניים בישראל , עורך דין אלן דרשוביץ בן ה 85, שוחח עם 'כאן חדשות', ורמז על כוונתו לייצג את מדינת ישראל בתביעה שהוגשה נגדה בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג.
לדבריו: מחמת 'גילו' הוא לא יכול להתגייס לצבא אבל יכול ורוצה לתרום למדינת ישראל בדרכים אחרות אותן הוא מכיר. כך פורסם היום (חמישי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
דרום אפריקה הגישה לפני כשבוע תביעה לבית הדין הבין-לאומי לצדק בטענה הזויה שישראל מבצעת רצח עם בעזה. בתגובה להגשת התביעה, משרד החוץ יצאו בהצהרה: "עלילת דם, משתפים פעולה עם ארגון טרור".
בתוך כך, עורך דין האמריקני-יהודי, דרשוביץ התייחס לסיכויים של ישראל בתביעה, שדרום אפריקה הגישה נגדה לפני כשבוע, בטענה אבסורדית של רצח עם. "אני מקווה שההצהרות של פוליטיקאים, שמופיעות בכתב התביעה, יפסקו כלא רלוונטיות לפעולות שישראל נקטה במהלך המלחמה"
דרשוביץ הוסיף: "אם תוכח צדקתה של טענת הפלסטינים, והיא שנהרגו יותר מ-20 אלף פלסטינים מהפצצות צה"ל, ובנוסף תוכח צדקתה של טענת ישראל, והיא שכ-7,000 מחבלים ואנשי טרור חוסלו, אז היחס יהיה בערך שניים לאחד. יחס כזה בין חפים מפשע לבין כאלו שאינם, הוא טוב בהרבה מהיחס שקיים בהרוגים של קונפליקטים אחרים מסביב לעולם".
לפני חודש, מטה משפחות החטופים הביא להישג היסטורי ואירח בישראל את התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, כרים קאן.
במהלך הביקור סייר התובע בבארי, בכפר עזה ובאיזור המסיבה ברעים. כמו כן, ביקר התובע במטה משפחות החטופים ונפגש עם נציגי משפחות.
משפחות החטופים דרשו מהתובע הראשי של האג בעת ביקורו: "אנו מצפים שתפעל להבאת מחבלי חמאס לדין על פשעים נגד האנושות ורצח עם".
מטרת הביקור הייתה להפגיש את התובע באופן ישיר עם הזוועות שביצע החמאס בשמחת תורה ולרתום אותו לחקירה חדה ובלתי מתפשרת לעשיית דין ברוצחים, בשותפיהם ובעוזריהם.
במהלך הביקור בעוטף עזה ובאתר המסיבה ברעים, נחשף התובע לזוועות ולאחר מפגש עם אחד מאנשי זק״א, צפה בסרטונים ותמונות שתיעדו את הטבח. במהלך הביקור בעוטף עזה ובאתר המסיבה ברעים, נחשף התובע לזוועות ולאחר מפגש עם אחד מאנשי זק״א, צפה בסרטונים ותמונות שתיעדו את הטבח.
קאן אמר בסיום הביקור: ״גם בקיבוץ בארי וגם בקיבוץ כפר עזה, וגם באתר של פסטיבל נובה למוזיקה ברעים, הייתי עד לסצנות של אכזריות מתוכננת. ההתקפות נגד אזרחים ישראלים חפים מפשע ב-7 באוקטובר מייצגות כמה מהפשעים הבינלאומיים החמורים ביותר, המזעזעים את מצפון האנושות, פשעים שה-ICC הוקם כדי לטפל בהם. בפגישתי עם משפחות קורבנות הפיגועים הללו, המסר שלי היה ברור: אנו מוכנים לעבוד בשיתוף איתם כחלק מהעבודה השוטפת שלנו כדי למצות את הדין עם האחראים.
יוזכר כי, לפי הדיווח של 'רויטרס', השטחים הפלסטיניים הכבושים, הכוללים גם את רצועת עזה, נופלים בתוך תחום השיפוט של בית הדין. לכן, יש לו את הסמכות למצות את הדין עם ארגון חמאס השולט ברצועה.