בשבוע שעבר - ערב החגים, בית המשפט העליון הוציא צו זמני נגד חלוקת תלושי המזון לנזקקים, שיזם אריה דרעי, בשעה האחרונה (רביעי) הוא התיר לחלק את התושים לשננה זו, אך הודיע שייבחן את החלוקה בשנת 2024.
בית המשפט נימק את ההחלטה מחשש ל"מעשה עשוי", ומשמעותו שלא ניתן יהיה לבטלו מרגע שהכסף יועבר, מה שייתר את הצורך בדיון בעתירה.
לפני שעה קלה כאמור, בג"ץ קבע כי 400 מיליוני השקלים שאושרו לטובת התלושים - יחולקו, אך הוציא צו ביניים על 600 מיליון השקלים שאושרו לתלושי מזון לשנה הבאה. הבחינה המחודשת תיערך עם המשנה ליועצת המשפטית לממשלה.
עו"ד אריאל ברזילי, ראש האגף הכלכלי בתנועה לאיכות השלטון - שהגישה את העתירה נגד חלוקת התלושים מסר: "העתירה שלנו הצביעה על קריטריונים לחלוקה המפלים באופן קיצוני בין האוכלוסיות, פוגעים בזכויות יסוד של ניצולי שואה, אמהות חד הוריות והאוכלוסיה הנזקקת ביותר ואשר עצם גיבושם התנהל בהליך פגום".
לדבריו: "אנחנו מברכים את בית המשפט על כך שדרש מהממשלה להתנהל בצורה שקופה ושוויונית יותר בהמשך. נעמוד על המשמר לוודא שהליקויים הרבים והאפליה האסורה שבמתווה החלוקה הנוכחי לא יעמדו על כנם במתווה החלוקה של השנה הבאה, ונאחל לכל בית ישראל חג שמח ושנה טובה."
כזכור, בשבוע שעבר אישרה ועדת הכספים את העברת התקציב למשרד הפנים בסך 400 מיליון שקלים, עבור תווי מזון להבטחת בטחון תזונתי. יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני: "נעשתה עבודה רצינית לגבי כלל האוכלוסיות, ואם יש מקומות שצריך לייעל נעשה זאת, אבל הצורך הוא גדול ויש פה מענה משמעותי בתקופה רגישה לאוכלוסיות החלשות ביותר, באופן המהיר והיעיל ביותר".
400 מיליון ש"ח היו אמורים לעבור מהרזרבה הכללית למשרד הפנים – התקציב עבור תווי מזון להבטחת בטחון תזונתי, זאת במסגרת החלטות ממשלה ליישום הסכמים קואליציוניים, שהוקראו בעת אישור תקציב המדינה. לאחר שהתקציב עבר בדיקה מקצועית ומשפטית, הוא מוקצה כעת לתוכנית ייעודית בנידון.
פרטים נוספים מיד