בשעה זו (רביעי) מתכנסת הועדה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית, וזאת לנוכח ריבוי מקרי הרציחות שהתרחשו לאחרונה בחברה הערבית, השר בן גביר, דרש היום (רביעי) וידרוש גם בוועדה, לערב את שב"כ בטיפול בפשיעה בחברה הערבית.
בימים האחרונים מקרי הרצח בחברה הערבית הגיעו לשיאים חדשים, אך אם מסתכלים על התמונה הכוללת, מתחילת השנה נרצחו 159 ערבים והחשש הוא שהשיא עוד לפנינו. בשל כך ובשל הלחץ הציבורי הגובר, רה"מ נתניהו מכנס דיון מיוחד של הועדה למלחמת בפשיעה בחברה הערבית.
בן גביר דורש בוועדה להכניס את השב"כ לאירוע והקים יחידה מיוחדת שתשתמש באמצעים טכנולגיים מיוחדים, אמנם גם בצד המשפטי לא בדיוק "מחבבים" את הרעיון וזה בלשון המעטה וגם מצדו של ראש הממשלה, שמנסים למצוא פתרונות אחרים.
בתוך כך, יו"ר המחנה הממלכתי ח"כ בני גנץ הגיע היום (רביעי) לסיור טירה, וניחם את משפחת מנכ"ל העירייה עבד אלרחמן קשוע שכזכור נרצח השבוע בעיר.
מי שהיה לצידו של גנץ לאורך הביקור, היה יו"ר רע"ם מנסור עבאס - שקרא לנתניהו לפטר את בן גביר: "האחריות עליך, שום מחיר פוליטי לא ישתווה למחיר הדמים שאנו משלמים כחברה. עליך לפטר אותו ולמנות שר שיטפל במשבר. כל דקה שעוברת היא פצצה מתקתקת".
ח"כ גנץ שמסר הצהרה במקום אמר על בן גביר: "השר שאמור לדאוג לביטחון האישי – חסר יכולת ניהול וחסר רצון לעזור לחברה הערבית. הוא רוצה להקים מיליציה פרטית, במקום לדאוג שיהיו שוטרים. הוא רוצה 'אנשים משלו', במקום חוקרים שישימו את ידם על הרוצחים. במקום להזרים פלוגות מג"ב שקיימות, ויסייעו להחזיר את תחושת הביטחון – הוא זורע כאוס".
עוד אמר בני גנץ: "הקולות ששמעתי כאן ממשפחתו של עבד אלרחמן קשוע כואבים ופוצעים את הנפש. אי אפשר להישאר אדישים קודם כל לטרגדיה האישית, אבל גם למשבר הלאומי שמולנו. ימים קשים עוברים על מדינת ישראל".
"כדי לנצח טרור", טען גנץ, "צריך לתת גב למי שצריכים לנצח את הטרור – אבל הממשלה הנוכחית מעמידה את מפקדי צה"ל וראשי זרועות הביטחון עם הגב אל הקיר. כששרי קבינט הופכים את הדיונים למסיבת עיתונאים, וחברי הקואליציה תוקפים את מפקדי הצבא, אנחנו משדרים חולשה במקום חוסן ועוצמה. אנחנו נותנים מוטיבציה לאויבינו ופוגעים בהרתעה. הממשלה הנוכחית היא הממשלה המוגבלת ביותר במלחמה בטרור".
"ממשלת ישראל עוסקת בהפיכה משטרית", אמר גנץ בטירה: "שמפרקת את הדמוקרטיה, ובינתיים הדמוקרטיה מתפוררת. הערך הבסיסי ביותר, הזכות לבחור ולהיבחר - נמצא תחת איום. בלי להבטיח חיים בביטחון, בלי להבטיח את הזכות הבסיסית לבחור ולהיבחר, אין לדמוקרטיה זכות קיום. זה מאבק למען החיים, ומאבק להיות מדינת חוק - או לחדול".
ומה הפתרון? לדברי גנץ: "יש פתרונות, התוכניות קיימות, הצגנו חלק מהן בתוכנית איזנקוט, ודנתי איתם עם בכירים בחברה הערבית ובמערכות השונות. הדבר החשוב ביותר הוא שניתן תקווה לצעירים. כשנחליף את הממשלה הזו, נקים ממשלה הוגנת לכל חלקי החברה בישראל. אני מתחייב שנעשה הכל כדי להיאבק בפושעים, אבל לא פחות חשוב – כדי להפוך את החברה הערבית לשותפה שווה במדינת ישראל. שותפה בזכויות, ושותפה גם בחובות ובשירות של כל החברה הישראלית".
כזכור, הבוקר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר פרסם פוסט מיוחד בו הוא מתייחס בהרחבה לשורת החיסולים שלא נגמרת במגזר הערבי, והציג את עמדתו לפתרון הנושא.
"אחרי כמה יממות קשות של חיסולים והתנקשויות בין כנופיות עבריינים במגזר הערבי", כותב בן גביר בפתח דבריו, "צריך להדגיש את מה שעליו התרעתי מהחודשים הראשונים שלי בתפקיד: במגזר הערבי פועלים ארגוני פשע ענקיים שמחזיקים מיליציות חמושות, עם אלפי חיילים שעובדים תחתם, היררכיה פיקודית, ובשנתיים האחרונות מאות אלפי כלי נשק במגזר, מיליוני כדורים, מטעני חבלה, מטולי רימונים, ציוד צבאי רב, ותקציב אדיר".
לדבריו, "אלו ארגוני טרור לכל דבר, שכרגע אמנם מפנים את החיסולים פנימה כלפי המגזר הערבי והכנופיות היריבות, אבל לפי האזהרות שאני מקבל - במצב של עימות רחב, המיליציות הללו יפנו את האש כנגד מדינת ישראל".
בן גביר מאשים כי "המציאות הזו היא תוצאה של הזנחה במשך שנים רבות, והתעלמות מאותות האזהרה. זוהי סכנה קיומית למדינת ישראל המדירה שינה מעיננו. החיסולים כעת הם רק פרומו למה שעתיד להתרחש חלילה אם לא נטפל בזה במלוא הנחישות והכלים".
"מאז שנכנסתי לתפקידי, הנחיתי על מיקוד המשטרה במאבק בארגונים הללו", הוא מספר, "הפכתי את העולם כדי להביא משאבים למשטרה, להביא אלפי תקני שוטרים שחסרים, ולהקים את המשמר הלאומי. ואכן, הבאנו הישגים חסרי תקדים בתקציב, בשבועות האחרונים הכסף הגיע, המשכורות הועלו, נעצרה מגמת ההתפטרויות במשטרה, ואנחנו בתהליך גיוס מדהים. ישנם הישגים רבים של המשטרה, יותר סיכולים, יותר תפיסות נשק, אולם האמת חייבת להיאמר: משטרת ישראל, בפרט בכוחה המצומצם כיום, חייבת לקבל כלים נוספים וסמכויות נוספות".
בן גביר קורא להכניס את השב"כ לחקירות הרצח ואומר כי "כפי שאמרתי לפני מספר חודשים, עד שנצליח לאייש את השורות ולהקים את המשמר הלאומי חייבים להכניס את שירות הביטחון הכללי לכל חקירות הרצח מדובר באיום בטחוני בקנה מידה לאומי, וצעדים כמו תקציב לגיוס אלפי שוטרים חדשים, הקמת משמר לאומי שנועד לטפל באיום הזה ספציפית, לצד חקיקה שתעניק כלים נוספים הם צעדים חשובים שיכולים לשנות המשוואה בטווח הארוך, אך כל אלו הם צעדים צופי פני עתיד - כאשר יושלמו גיוסים והכשרות של אלפי שוטרים חדשים ויוקם המשמר הלאומי. עד אז, מדובר באיום יומיומי של מיליציות חמושות הפועלת ללא מורא בתוככי מדינת ישראל, וזהו מצב חירום שמחייב הפעלת כל הכלים, בראשם התערבות מלאה של שירות הביטחון הכללי במלחמה בארגוני הפשיעה הגדולים, יחד עם מעצרים מינהליים לראשי הארגונים הללו.
"רק לפני מספר חודשים הגישה המשטרה רשימה של שישה יעדים עליה ביקשנו מעצרים מנהליים - לצערנו בקשתנו נדחתה על ידי היועצת המשפטית לממשלה, ומאז חמישה מתוך השישה (!) היו מעורבים וחשודים ברצח...
"אני מעלה את הדרישה הזו בפורומים הרלוונטיים מהשבועות הראשונים לכניסתי לתפקיד, כאשר נחשפתי לתמונת המצב החמורה. אין לי ספק גם, כי לא יהיה מנוס מכך בסופו של דבר - למרות ההתנגדויות הנוכחיות לדרישתי. אני רק מקווה שבקשותיי אלו ייענו מוקדם, ולא יהיה צורך בעוד דם שיישפך כדי שיבינו שאין מוצא מלבד הדרכים שהצעתי. אני קורא לכל הגורמים הרלוונטיים, לקחת אחריות נוכח האיום הניצב בפנינו, ולהורות לשב"כ להיכנס באופן מלא לפעולה נגד מיליציות הפשע, לצד פתרון משפטי למעצרים המינהליים למפקדי המיליציות.
"יש פה בלון שניפחו במשך 30 שנה, שאם רק נשקיע תקציבים ברשויות הערביות בלי לטפל בעומק הפשיעה ובלי לחזק את המשטרה הכל יהיה בסדר, ועכשיו הבלון מתפוצץ. והוא לא סתם מתפוצץ לנו בפנים, הוא מתפוצץ בדיוק ברקע המלחמות בין הכנופיות מי יקבל את אותם תקציבי ענק שמושקעים בחברה הערבית. הארגונים הללו רוצחים אחד את השני בשביל להשתלט על תקציבי מדינה, ומרבית הכסף לא מגיע לרווחת אזרחי ישראל הערבים, אלא לארגוני הפשיעה בחברה הערבית ומתדלק את המשך המאבקים והרציחות. כל עצימת עיניים כעת ודחיית ההחלטה, משמעה סיכון מדינת ישראל".