היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, שלחה היום (שלישי) מכתב לשר המשפטים, יריב לוין, בו היא טוענת כי ל"ועדת פגסוס" - ועדת הבדיקה הממשלתית שבכוונתו להקים, אין סמכות לבחון תיקים פליליים שתלויים ועומדים.
חששה של היועמ"שית הוא מבדיקת תיקי נתניהו, לגביהם היא כתבה כי הדבר מעלה חשש "לשיבוש מהלכי משפט בתיקים אלה, ופוגעת בעצמאות עבודתם של גופי אכיפת החוק".
היא ציינה במכתבה כי "הענקת סמכות לוועדה לקיים בדיקה ביחס להליכים אלו חותרת תחת עקרונות יסוד של עצמאות מערכת אכיפת החוק".
"על פי הדין הקיים במדינת ישראל", כתבה היועמ"שית, "ניהולו של הליך פלילי מופקד בידי בית המשפט וקיימת הפרדה מוסדית ברורה בין אחריותו המיניסטריאלית של שר המשפטים לבין גופי החקירה והתביעה".
היא הוסיפה ודרשה להבהיר כי הוועדה לא רשאית לעסוק או להתערב בכל הליך תלוי ועומד - לא בשלב החקירה ולא בשלב ניהולו בבית המשפט.
שר המשפטים יריב לוין, השיב ליועצת המשפטית לממשלה, כי עצם התערבות היועמ״שית בנושא שאמור, בין היתר, לבדוק את אופן התנהלות הגוף שהיא עומדת בראשו, מעלה פליאה רבה, וכי ניגוד העניינים בו מצוי הייעוץ המשפטי לממשלה בנושא זה זועק לשמיים. משכך, הודיע השר ליועצת המשפטית לממשלה כי יפעל ללא דיחוי לאישור הקמת ועדת הבדיקה.
השר לוין החליט להקים את הוועדה שתבדוק את התנהלות המשטרה, הפרקליטות ומערכות הפיקוח עליהן בעקבות הפרשה שנחשפה ב'כלכליסט'. ביום ראשון הקרוב מתכוון השר לוין להביא את ההצעה לאישור הממשלה, כולל הסעיף לבדוק תיקי חקירה שעדיין מתנהלים.
ב'חדשות 12' דווח אמש כי השב"כ וגורמי ביטחון נוספים מתנגדים להקמת ועדת החקירה מחשש לחשיפת יכולות מבצעיות.
ח"כ משה סעדה מהליכוד הגיב ואמר כי "אז מה בעצם אומרת היועמ"שית? יכול להיות שהושגו ראיות שלא כדין, תוך ביצוע עבירות פליליות חמורות של פגיעה בפרטיותם של אזרחים והפרה של חוקים, אבל מדובר בין היתר בנתניהו אז אל תבדקו כדי שחלילה לא תמצאו משהו שיגמור סופית את התיקים הללו". הוא הדגיש כי "נמשיך לטובת כל אזרחי ישראל והשמירה על פרטיותם".