בדיון שנערך לאחרונה, אמרה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, כי היא מתנגדת להוצאתו של נתניהו לנבצרות. לדבריה, נושא הנבצרות "אינו על השולחן", וחשיבה כביכול נבצרות היא פתרון למצב שבו ראש ממשלה מפר את ניגוד ענייניו זו טעות.
יחד עם זאת, אמרה היועמ"שית, כי היא תומכת בפסילת חוק הנבצרות, וזאת כיוון שהתכלית שהוא משרת פסולה, והחוק עלול לייצר מצבים אבסורדיים לאחר שנחקק במהירות.
חוק הנבצרות אושר השנה במליאת הכנסת לפני כארבעה חודשים, בתמיכה של 61 חברי כנסת, והוא נועד דה פקטו לאפשר לנתניהו להמשיך בכהונתו למרות המשפט המנהל נגדו.
לפי החוק, הוצאה לנבצרות של ראש ממשלה תיעשה רק כאשר ראש הממשלה יודיע בעצמו שאינו כשיר פיזית או נפשית למלא את תפקידו, או לחילופין במקרה שבו 75% מחברי הממשלה יבקשו להוציא אותו לנבצרות ו-80 חברי כנסת יסכימו לכך בהצבעה.
נגד החוק, המדובר בתיקון לחוק יסוד, הוגשה עתירה לבג"ץ, שידון בכך בקרוב. בשבוע שעבר פרסמה היועמ"שית את תשובתה לעתירה, שבו כאמור קראה לפסול את החוק.
מדובר בתגובה חריגה של היועמ"שית, בהינתן כי מדובר בתיקון לחוק יסוד. אם אכן בג"ץ יפסול את החוק תהיה זו הפעם הראשונה שבה הוא מבטל בפועל תיקון לחוק יסוד.
בעמדתה של היועמ"שית לפסילת החוק נאמר כי נעשה "שימוש לרעה בסמכות הכנסת כדי לשפר את מצבו המשפטי האישי של ראש הממשלה ולאפשר לו לפעול בניגוד לפסיקת בית המשפט".
נתניהו הגיב לבג"ץ על חוק הנבצרות: אל תתערבו, יש לדחות על הסף, אי שפיטות וחוסר סמכות להתערבות.