לקראת הבחירות המקומיות: בית המשפט העליון דן היום (ראשון) בעתידות שהוגשו נגד מועמדותו של בועז יוסף, מקורבו של יו"ר ש"ס אריה דרעי, בבחירות לעיריית טבריה. זאת בשל תפקידו כיו"ר הועדה הקרואה בעיר, השופטים החליטו לאחר דיון ארוך - פה אחד, כי החוק לא יחול בבחירות הקרובות.
במהלך הדיון הציע השופט נעם סולברג לבועז יוסף, שלטובתו כדאי לו להסיר את מועמדותו לראשות העיר ושהחוק יחול רק בבחירות הבאות וכך הוא לא ייחשב פרסונלי, כפי שהציעה היועמ"שית.
עורך דינו של בועז יוסף, אילן בומבך, הבהיר לשופטים כי מרשו מסרב להצעה שהוגשה וכי הוא מתכנן לרוץ בבחירות הקרובות. עוד הוא אמר שמרשו כלל לא נחשב למקורב לדרעי.
לאחר שהשופטים שמעו את הסירוב הם יצאו להפסקה, כשבסיומה הם נתנו פסק הדין - עליו כל השופטים הסכימו פה אחד, שקבע כי החוק לא יחול בבחירות הקרובות, ועל כן מר בועז יוסף, מקורבו של דרעי, לא יוכל להתמודד
באשר לטענות הכלליות שהוגשו נגד פסק הדין קבע בג"ץ, כי בעת הזאת לא נדרשת הכרעה והטענות שמורות.
כזכור, לפני שבועות אחדים אושר במליאת הכנסת "חוק טבריה" המאפשר ליוסף להתמודד. נגד החוק הוגשו עתירות שונות ולפיהן מדובר בחקיקה פרסונלית שנתפרה למידותיו של המועמד המקורב ליו"ר ש"ס.
היום כאמור דן בג"ץ בפרשה בהרכב של תשעה שופטים. כבר בתחילת הדיון מתחו השופטים ביקורת חריפה על החוק וטענו כי הוא פרסונלי.
מנכ"ל התנועה לטוהר המידות, עוה"ד עומר מקייס: "הצגנו בבית המשפט את הטעמים לפסילת החוק הפרסונלי, גם בעבור בועז יוסף וגם ברמה הכללית. הצעת השופטים יכולה ללמד כי אין בכוונתם לאפשר את התמודדות של יוסף, אך אנו מקויים כי בית המשפט יפסול את החוק כולו, שגורם נזק אדיר לשלטון המקומי".
עו"ד תומר נאור, ראש האגף המשפטי בתנועה לאיכות השלטון: "הצגנו בפני שופטי בית המשפט העליון את עמדת התנועה לגבי התיקון לחוק המושחת הזה, ומצאנו אוזן קשבת לטענותינו. ניכר היה ששופטי בית המשפט עומדים על הבעתיות הרבה שבתיקון לחוק, ודעתם אינם נוחה עם החקיקה הפרסונאלית והרטרואקטיבית הזאת".
לפי הדיווח ב-Ynet, הנשיאה אסתר חיות ציינה בין היתר כי "קשה להצדיק את החוק". עוד אמרה כי נקבע לפני יותר מעשור שמי שמשמש בתפקיד יו"ר ועדה קרואה לא יוכל להתמודד בבחירות הראשונוות בעיר אחרי שמונה.
מנגד היעוץ המשפטי של הכנסת מתנגד לפסילת החוק. עו"ד יצחק ברט, המייצג את היעוץ המשפטי של הכנסת, הסביר כי הבחורים שמודעים לתפקיד יכולים לשקול את הדבר בהצבעתם ולהכריע.
היועמ"שית גלי בהרב מיארה פרסמה חוות דעת לפני הדיון ולפיה יש לדחות את החוק בבחירות הקרובות ובהמשך לבדוק את החוקיות שבו.