היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה צפויה להודיע לבית המשפט העליון, כי היא מתנגדת ל"חוק טבריה" במתכונתו הנוכחית.
על פי הדיווח היום (רביעי) בחדשות 13, במשרד המשפטים סבורים כי לא ניתן להחיל את החוק כבר בבחירות הקרובות באוקטובר. עם זאת, דווח כי במשרד עדיין נערכים דיונים בעניין, כאשר יש גם מי שסבור שצריך לשלול לחלוטין את החוק.
כזכור, לפני שבוע, בית משפט העליון הטיל צו מניעה על התמודדותו של יו"ר הוועדה הקרואה בטבריה בועז יוסף, לאחר שבכנסת אושרה הצעת חוק המאפשרת לו להתמודד לראשות העיר טבריה.
כזכור, בתחילת החודש אושר בכנסת ברוב של 43 ח"כים שהצביעו בעד החוק, אל מול 32 מתנגדים, 'חוק טבריה' שיזם חה"כ עמית הלוי מהליכוד במטרה להכשיר את מועמדותו של יו"ר הוועדה הקרואה בועז יוסף לראשות העיר, אך בית המשפט העליון הוציא, כאמור, צו על תנאי נגד יישום החוק, בעקבות העתירות שהוגשו נגדו.
היועצת המשפטי של ועדת הכנסת התנגדה לחוק וטענה כי אינו חוקתי מאחר והוא חוק פרסונלי. היא נימקה והוסיפה כי גם תאריך הגשת הצעת החוק מעיד על העובדה כי הוא מיועד לאפשר לאדם אחד בלבד להתמודד לראשות עיר - בועז יוסף.
בתנועה לטוהר המידות והמועמדת לראשות עיריית טבריה עוה"ד שני אילוז מיהרו לעתור לבג"ץ כנגד החוק אשר נועד לאפשר ליו"ר הועדה הקרואה מר בועז יוסף, להתמודד בבחירות הקרובות בעיר. זאת, בניגוד למגבלת הצינון שהייתה קבועה לפני כן, והגם שיוסף מונה לתפקיד יו"ר הוועדה הקרואה והצהיר כי לא יתמודד בבחירות.
בנימוק לצו המניעה, קבע בג"צ: "התיקון הפרסונלי שקידם חה"כ עמית הלוי, ולא בפעם הראשונה, הוא הצעה פרסונלית ורטרואקטיבית, הממוקדת בטובתו של אדם אחד".
בג"ץ הוסיף לנמק: "ההצעה משנה את כללי המשחק תוך כדי המשחק, ופוגעת בזכות להיבחר של מועמדים אחרים בעיר טבריה. כמו כן, מדובר בהצעה מסוכנת החותרת תחת ההיגיון הבסיסי בהקמת ועדה קרואה, אשר אמורה להימנע מעיסוק פוליטי ולפעול בצורה מקצועית בשיקומה של העיר".
הדיון יתקיים בפני הרכב מורחב, וצו על תנאי יחייב את המשיבים לענות עד לדיון שיתקיים ונטל ההוכחה על המשיבים.