ביום שלאחר ביטול עילת הסבירות ברוב של 64 חברי כנסת, נערכו סקרים שביקשו לבדוק את מפת המנדטים, מי אשם בכישלון המגעים לפשרה וכמה מעוניינים בהידברות בין הקואליציה לאופוזיציה.
לפי הסקר של מכון 'מדגם' בראשות מנו גבע עבור 'חדשות 12', אילו היו נערכות היום בחירות לכנסת, הליכוד של בנימין נתניהו מתחזקת במנדט לעומת הסקר הקודם ומקבלת 28 מנדטים. גם מפלגת המחנה הממלכתי של בני גנץ עם 28 מנדטים.
מפלגת יש עתיד של יאיר לפיד מקבלת 19 מנדטים, ש"ס של אריה דרעי עם עשרה מנדטים והציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ עם שמונה מנדטים.
יהדות התורה מקבלת בסקר שבעה מנדטים, ישראל ביתנו - שישה מנדטים, חד"ש-תע"ל עם חמישה מנדטים, רע"ם גם היא עם חמישה מנדטים ומפלגת מרצ עם ארבעה מנדטים.
מתחת לאחוז החסימה נמצאות מפלגת בל"ד שמקבלת 2.6% מהקולות והעבודה שזוכה ל-2.1% בלבד.
לפי חלוקת המנדטים, הקואליציה הנוכחית עם 53 מנדטים לעומת 62 מנדטים של האופוזיציה כיום וחמישה מנדטים של חד"ש-תע"ל.
בסקר, נשאלו המשתתפים "מי הכי מתאים לכהן בתפקיד ראש הממשלה?".
בין נתניהו ללפיד, ראש הממשלה המכהן בנימין נתניהו זכה ל-38% מהקולות לעומת ראש האופוזיציה יאיר לפיד שקיבל רק 29%. בין נתניהו לגנץ, גם נתניהו וגם גנת מקבלים 38% כל אחד.
40% מהמשתתפים סבורים כי על שר הביטחון יואב גלנט להישאר בתפקידו, לעומת 39% שסבורים שעליו להתפטר.
33% מהנשאלים סבורים שיש לגנוז לחלוטין את הרפורמה המשפטית. 29% חושבים שיש לחוקק את הרפורמה בהסכמת האופוזיציה. 22% חושבים שיש להמשיך בחקיקה ו-16% השיבו כי הם לא יודעים מה על הקואליציה לעשות.
ומי אשם בכישלון המגעים פשרה? 33% חושבים שהקואליציה אשמה, 27% סבורים שהאפוזיציה אשמה, ו-28% סבורים כי שני הצדדים אשמים באותה המידה.
לעומת זאת, בסקר של 'חדשות 13' שערך פרופ' קמיל פוקס, המחנה הממלכתי עם 30 מנדטים, הליכוד עם 25 מנדטים, יש עתיד - 17, ש"ס - 10, יהדות התורה - 7, ישראל ביתנו - 6, רע"ם - 6, הציונות הדתית - 5, עוצמה יהודית - 5, חד"ש-תע"ל - 5 ומרצ עם 4 מנדטים. המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה הן העבודה ובל"ד.
לפי הסקר הזה, הקואליציה הנוכחית עם 52 מנדטים מול 63 מנדטים של האופוזיציה וחמישה מנדטים של חד"ש-תע"ל.
לפי הסקר של 'חדשות 13', 54% מהנשאלים חוששים שמצבה הביטחוני של ישראל ייפגע בעקבות החקיקה לעומת 37% שלא חוששים.
עוד עולה מהסקר כי 56% חוששים ממלחמת אזרחים לעומת 35% שלא חוששים.
55% חושבים שלפיד וגנץ צריכים להמשיך לדבר עם נתניהו והקואליציה על המשך החקיקה, לעומת 26% שסבורים שלא צריך להמשיך להידבר.
28% מהנשאלים שוקלים לעזוב את הארץ בעקבות החקיקה לעומת 64% שלא שוקלים לעזוב את הארץ.
54% לא מאמינים לנתניהו שהוא רוצה פשרה על המשך החקיקה לעומת 35% שמאמינים לו.