

בשעה זו (שני) החלו חברי הכנסת מהאופוזיציה בהנמקת ההסתייגויות, בוועדת חוק חוקה ומשפט של הכנסת, לחוק צמצום עילת הסבירות. היו"ר, ח"כ שמחה רוטמן, הבהיר כי חלוקת זמני ההסתייגויות כולל הפסקות בדיונים, הם להחלטת חברי האופוזיציה
היועמ"שית לכנסת, עו"ד שגית אפיק אמרה: "האופציה שנבחרה מאפשרת לכם 18 שעות של הנמקות אותן תחלקו כפי שאתם רואים לנכון בכל אופן שהוא. בזמן ההנמקות לא תתקיים מליאה וזה הישג מסוים שיש למודל הזה, כאשר בנשיאות המליאה הוצגו הצעות שהיו אמורות להימשך עד 4 בבוקר".
לדברי ח"כ רוטמן: "חברי האופוזיציה ביקשו לבחון את האופציות שהציגה היועמ"שית לכנסת כשהאופציה שהצגתי בהיעדר הסכמה היא האופציה השנייה שבה יש הנמקה מרוכזת לגביה אמרה היועמ"שית שתהיה 18 שעות ולאחריה הצבעות בצורה מרוכזת במקבצים של 20 הסתייגויות.
"מעכשיו ועד פתיחת המליאה ביום שלישי יש 19 שעות. סברתי שגם לאור מה שקרה בעבר בהיקפים דומים של חקיקה – 18 זה יותר מדי, אבל קיבלתי את עמדת היועמ"שית לכנסת".
רוטמן פנה לחברי האופוזיציה: "ככל שתעבירו רשימה או מספר הסתייגויות שאתם רואים אותן כמהותיות המצדיקות הנמקה בצמוד להצבעה נעשה זאת בשעה האחרונה של הנמקת ההסתייגויות".
ח"כ יואב סגלוביץ' השיב: "אנחנו לא מקבלים את ההצעה של היו"ר, שברו את הכללים ושיהיה ברור לפרוטוקול שהאירוע הזה מתחילתו עד סופו יהיה לדיראון עולם".
עו"ד שגית אפיק, היועמ"שית לכנסת: "האופציה שנבחרה מאפשרת לכם 18 שעות של הנמקות אותן תחלקו כפי שאתם רואים לנכון בכל אופן שהוא. בזמן ההנמקות לא תתקיים מליאה וזה הישג מסוים שיש למודל הזה, כאשר בנשיאות המליאה הוצגו הצעות שהיו אמורות להימשך עד 4 בבוקר.
"האופציה נבחרה בין היתר בהתאם למה שאמר יו"ר הוועדה משום שבעבר בהצ"ח גדולות שהיו בהן הרבה הסתייגויות בוועדה הזו הנוהג היה הנמקה בנפרד מההצבעות. לאחר 18 שעות הנמקה יתחילו ההצבעות, 1 ל-20 הסתייגויות.
יועמ"ש הוועדה עו"ד ד"ר גור בליי: "האופציה השנייה היא החריג בנוהל ההסתייגויות של היועמ"שית לכנסת, שמוחל בסיטואציות של ריבוי הסתייגויות ביחס להצ"ח. ההצבעות ייערכו במקבצים של 20 ואם יש רוב בעד קבלת המקבץ, מצביעים על כל הסתייגות מה-20 בנפרד.
"כפי שציין היו"ר, עוד לפני נוהל ההסתייגויות של היועמ"שית לכנסת, ההפרדה בין הנמקה להצבעה הייתה מקובלת במצבים של ריבוי הסתייגויות כשדוגמה בולטת היא חוק הלאום".