יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, התייחס הערב (רביעי) לסגירת הרשימות למועמדי הכנסת לוועדה לבחירת שופטים, ואמר כי אם יבחרו שני מועמדים רק מהקואליציה יהיו לכך השלכות חמורות על המדינה. בתגובה בליכוד שלפו פתק מההסכם הקואליציוני שנחתם עמו בשנת 2020 ובו לדבריהם גנץ הוא זה שדרש את מה שכעת תוקף.
״הבחירות לנציגי הכנסת לוועדה לבחירת שופטים בשבוע הבא הן נקודת מבחן משמעותית. כשהדמוקרטיה הישראלית על הכף - אסור לחזור על טעויות העבר ולבזבז קולות", אמר גנץ בסרטון שפרסם הערב.
הוא הוסיף: "קיבלתי החלטה לקחת אחריות ולא להעמיד מועמד מטעם המחנה הממלכתי - כך שהאופוזיציה תגיע מאוחדת. כעת נתניהו צריך להכריע האם לצעוד בדרך האחריות, או לדרדר אותנו לתהום הקיצוניות.
"אם יבחרו שני מועמדים מהקואליציה - יהיו לכך השלכות חמורות על מדינת ישראל, שיביאו לפגיעה בדמוקרטיה, ולצידה וכנגזרת ממנה פגיעה בביטחון, בכלכלה ובחברה".
בתגובה, כאמור, בליכוד פרסמו צילום מתוך ההסכם הקואליציוני בשנת 2020 עם מפלגתו של גנץ, שבו גנץ חותם על רעיון זהה. "מה שבני גנץ דרש בהסכם הקואליציוני ב 2020, פתאום הופך לקץ הדמוקרטיה ב 2023", גיחכו בליכוד.
לדבריהם, "בני גנץ הוא אבי הרעיון של שני חברי קואליציה בוועדה למינוי שופטים. ב- 2020 הוא אף התנה זאת כחלק המו״מ הקואליציוני עם הליכוד והתעקש שהליכוד יחתום על הדברים הבאים: ״כל חברי הקואליציה מחויבים לבחור באותם שני מועמדים של הקואליציה (צבי האוזר ואסנת מארק)״. כך נעשה ומינויים אלה אף אושרו בפסק דין של בג״צ. קץ לצביעות- לא קץ הדמוקרטיה".
מהמחנה הממלכתי נמסר בתגובה לליכוד: "גנץ נכנס לממשלה ב-2020 בכדי למנוע את הרס הדמוקרטיה והפגיעה הקשה בבריאות ובכלכלה. השתלטותו על משרד המשפטים ומוקדי הכוח המשטריים, מנעה אז, את מה שנתניהו ולוין מבקשים לעשות היום ב-2023. מציעים לליכוד לא להיכנס להשוואות היסטוריות או עכשוויות - ההתנהלות של נתניהו, פרשיות השחיתות, וכתבי האישום הם שהביאו את מדינת ישראל אל סף אסון לאומי אותו אנו מנסים היום למנוע".