

המאמצים לפשר בין נתניהו לגלנט: ראש הממשלה נתניהו שוקל שלא לפטר את שר הביטחון גלנט, זאת אחרי שבתחילת השבוע הודיע על פיטוריו - מהלך שהביא להסלמה במחאות נגד הרפורמה במערכת המשפט.
על פי דיווח של 'חדשות 12', הדרישה של נתניהו מגלנט להודיע על התפטרות מהכנסת שלא במסגרת החוק הנורבגי ירדה מהפרק.
במהלך היממה האחרונה יו"ר ש"ס אריה דרעי נפגש גם עם לנט וגם עם נתניהו בניסיון לפשר בין הצדדים וללחוץ עליהם להגיע לפשרה.
בנוסף, גם גורמים בארצות הברית מנסים להפעיל לחצים ומבהירים כי ההחלטה של נתניהו לפטר את גלנט הייתה 'מרחיקת לכת'.
נתניהו, כזכור, הודיע כי החליט לפטר את גלנט מתפקידו כשר הביטחון לאחר ש"איבד את האמון בו", בצעד שהוציא את אלפי המתנגדים לרפורמה המשפטית, למחאה לילית נרחבת. גלנט, הזהיר מפני הרפורמה המשפטית וההשלכות הביטחוניות שעלולות להיות בקידומה, על סמך דוחות מודיעיניים של מערכת הביטחון.
במערכת הביטחון מעוניינים ביציבות ומעדיפים שגלנט יישאר בתפקידו, במסגרתו העמיק בחודשים האחרונים את קשרי העבודה עם הצמרת הביטחונית בישראל, כך שמבחינתם השארתו בתפקיד תעיד על יציבות המערכת, לעומת מצב בו יצטרכו להתחיל לעבוד עם שר חדש, בעת הזאת.
מאחורי הקלעים, מופעל לחץ בליכוד על נתניהו להשאיר את גלנט בתפקיד, וההצעה האחרונה שעלתה היא שגלנט יישאר בתפקיד אך יתפטר מחברותו בכנסת.
שלשום, קיימו נתניהו וגלנט דיון ביטחוני ממושך, וגלנט ערך ביום שני דיון ביטחוני עם פורום מטכ"ל.
גלנט, אף השתתף בדיון ביטחוני סגור בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת ואמר כי "אויבי ישראל מפרשים את המצב הפנימי בישראל כהזדמנות ושעת כושר. המציאות היא שצה"ל נמצא בכשירות, אך אופן פרשנותם את המציאות יכולה לעודד את אויבינו לפעולה".
"האיומים החיצוניים על ישראל גוברים, התקופה נפיצה, ומצד שני יש איום על לכידות צה"ל ויש תפיסה של אויבינו כאילו יש חולשה מצד ישראל", אמר שר הביטחון, וציין כי לכן דיבר בפומבי, כדי לתת את המשקל לדברים, מתוך מחויבות לביטחון המדינה ולמרות שידע כי ייתכן שישלם מחיר.