ללא אישור היועמ״שית

בחשד לסחיטת רה"מ באיומים: ארגמן יזומן לחקירה במשטרה

בעקבות האיומים לחשוף מידע אישי: המשטרה הודיעה הערב (ראשון) כי פתחה בחקירה נגד ראש השב״כ לשעבר נדב ארגמן | היועצת המשפטית נותרה מחוץ למעגל ההחלטות (חדשות, משטרה)

|
2
| כיכר השבת |
נדב ארגמן (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

על פי הודעת המשטרה בשעה האחרונה, ראש אגף החקירות במשטרה החליט לזמן לחקירה את ראש השב”כ לשעבר נדב ארגמן, בעקבות תלונה שהגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו. זאת לאחר שארגמן אמר בריאיון כי אם יחשוב שנתניהו פועל בניגוד לחוק – יחשוף מידע ממפגשיהם האישיים. על פי דיווח של לירן תמרי ב-ynet גורם במשטרה אמר כי החשד הוא סחיטה באיומים.

לפי הדיווח של העיתונאי עמית סגל, המשטרה לא התייעצה עם היועצת המשפטית לממשלה, על אף רצונה להיות מעורבת, שכן ארגמן אינו נושא כיום בתפקיד רשמי.

הרקע להחלטה: חשש במשטרה כי אילו היועמ”שית גלי בהרב-מיארה הייתה מטפלת בנושא, החקירה הייתה מתעכבת – כפי שקרה במקרה של ח”כ גלעד קריב, שנחשד בהדלפות מוועדת חוץ וביטחון.

יו”ר עוצמה יהודית, השר איתמר בן גביר, בירך על החקירה נגד ארגמן ואמר כי מדובר בצעד חיוני: “שיטת הסחיטה באיומים כלפי פוליטיקאים חייבת להיפסק.” עם זאת, קרא לנתניהו לפעול לכך שהיועמ”שית לא תהיה מעורבת בתיק, בטענה כי היא מצויה בניגוד עניינים״, לדבריו.

חבר הכנסת אלמוג כהן הגיב להחלטה: "אני מברך על החלטת המשטרה לזמן לחקירה את ראש השב"כ לשעבר, נדב ארגמן בעקבות התבטאויותיו המסיתות והמסוכנות.

בדמוקרטיה מתוקנת אין מקום לאיומים על ראש ממשלה. התבטאויות אלו, במיוחד מפי מי שהיה אמון על ביטחון המדינה, הן הסתה פרועה שעלולה להוביל למעשים אלימים ולפגיעה ממשית בשלטון החוק.

אני דורש מרשויות אכיפת החוק למצות את מלוא חומרת הדין עם מי שמאיים על נבחרי ציבור ומערער את יסודות הדמוקרטיה".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
ונהפוך ונהפוך אשר ישלטו הימין סוף סוף
יחיאל
1
הם הקימו את המדינה בשבילם ולטובתם וכולנו צריכים להיות בדמותם. ואם המדינה תשנה את אופיה והמיעוט הקיצוני יפסיק לשלוט פה, הם מוכנים לשרוף את המדינה על יושביה
רפואה שלמה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות